Διάσπαση των συμβασιούχων, σαφής η θέση του ΥΠΠΟ

Διάσπαση των συμβασιούχων, σαφής η θέση του ΥΠΠΟ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΠΟ. «H κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί τον διασυρμό των εθνικών μας μνημείων, στον βωμό νέων απαιτήσεων που οι ίδιοι γνωρίζουν ότι είναι παράλογες!». Ο υπουργός Πολιτισμού για δεύτερη φορά προέβη σε έντονη δήλωση που αφορά τη στάση συμβασιούχων και τις κινητοποιήσεις που ανακοίνωσαν (σήμερα, αύριο και μεθαύριο), μετά την τροπολογία που κατέθεσε για το πρόβλημά τους στη Βουλή. Εκείνοι από την πλευρά τους επιμένουν να συγκεντρωθούν σήμερα έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την ώρα που θα εγκαινιάζεται από τους Προέδρους Δημοκρατίας της Ελλάδας και της Κύπρου, η μόνιμη έκθεση με τις κυπριακές αρχαιότητες. Οπως και στον αυριανό αποκλεισμό της Ακρόπολης, ενώ την Παρασκευή απειλούν με συγκέντρωση στην είσοδο του ΥΠΠΟ.

Παράλληλα σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ζητούν παρέμβασή του υπογραμμίζοντας πως η τροπολογία «πόρρω απέχει από το να καλύψει τις ανάγκες μας» και συνάντηση μαζί του. Την επιστολή συνυπογράφουν οι: Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, Σύλλογος Συμβασιούχων Υπουργείου Πολιτισμού Βορειοδυτικής Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Αρτας – Πρέβεζας, Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την άλλη πλευρά, στη χθεσινή δήλωσή του, κάνει πάλι λόγο για «μια μικρή μειοψηφία», η οποία «συνεχίζει να προκαλεί απειλώντας με νέες καταλήψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο ΥΠΠΟ, ακόμη και στην Ακρόπολη». Χθες, πάντως, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «δεν μπορούν μερίδα συναδέλφων να παίζουν με το κύρος και τη σοβαρότητα του Σωματείου και ειδικότερα τώρα που βρισκόμαστε σε εκλογική περίοδο του Σωματείου μας. Παίζεται ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού στις πλάτες των εργαζομένων, το Σωματείο δεν ακολουθεί και δεν υποτάσσεται σε μεθοδευμένες κινήσεις, έχει θεσμικά όργανα τα οποία καθορίζουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεων… Το Σωματείο έχει αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 12 Μαρτίου…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή