ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τεύχους του «Εντευκτηρίου», που περιέχει αφιέρωμα στον Μίλτο Σαχτούρη, θα προβληθούν στο Underground Εντευκτήριο, στις 8.30 μ.μ., τα δύο ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Ξανθόπουλου για τον ποιητή: «Ποιος είναι ο τρελός λαγός» (1992) και «Κληρονόμος πουλιών» (2004). Είσοδος ελεύθερη (Δεσπεραί 9, περιοχή Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης).

Πρόσκληση συμμετοχής στο 2ο Artogether Festival, που θα πραγματοποιηθεί 2 με 4 Ιουλίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, φιλοξενώντας εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, κινηματογράφου, περφόρμανς, βίντεο, εικαστικών κ.ά. Δηλώσεις συμμετοχής έως 10 Ιουνίου. Πληροφορίες στο www.artogether.gr.

ΒΙΒΛΙΟ

Θερινή 95η Δημοπρασία της «Βιβλιοφιλίας» με 1.074 βιβλία. Σήμερα και αύριο στις 7 μ.μ. Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23).

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Ονειρα και εμμονές. Τα σχέδια του Φεντερίκο Φελίνι». Εκθεση με τα σκίτσα του Ιταλού κινηματογραφιστή στο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Η έκθεση παρουσιάζεται παράλληλα με την έκθεση «Η δυναμική της εικόνας» με έργα των Ακριθάκη, Γουλάκου, Θεοφυλακτόπουλου, Θεοχαράκη, Μανουσάκη, Χουλιαρά και Σπηλιόπουλου, μεταξύ άλλων, που επιμελήθηκε η ιστορικός Τέχνης και τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν. Εγκαίνια των δύο εκθέσεων στις 8 μ.μ. Εως 20 Σεπτεμβρίου (Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν).

Εγκαίνια της έκθεσης της Αντωνίας Θωμοπούλου στην γκαλερί manifactura, στις 8 μ.μ. Διάρκεια έκθεσης έως 27 Ιουνίου (Ζωοδόχου Πηγής 29).

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Εν συναρτήσει: Χρόνος και Οσμές». Ρεσιτάλ με έργα για βιολί και πιάνο. Ερμηνεύουν η βιολίστρια Alda Dizdari και η πιανίστα Λευκή Καρποδίνη. Στο πλαίσιο του ρεσιτάλ παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη το έργο «Αοσμον» της Χριστίνας Αθηνοδώρου. Σπίτι της Κύπρου, 8 μ.μ. (Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι, τηλ. 210-36.41.217).

ΘΕΑΤΡΟ

Εμπνευσμένο από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, το έργο του Ρομέο Καστελούτσι χωρίζεται αναλόγως, σε τρία μέρη: Την «Κόλαση», το «Καθαρτήριο» και τον «Παράδεισο». Απόψε στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζεται ο «Παράδεισος», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210-72.82.333).

«Δεν θέλω να ξέρεις» από την ομάδα «Από Σπόντα» στο Φεστιβάλ Off Off Athens του Θεάτρου Επί Κολωνώ, 9.30 μ.μ. (Ναυπλίου 12 και Λένορμαν, Κολωνός, τηλ. 210-51.38.067).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή