Φωτογραφίζοντας το σπίτι μας, τη Γη

Φωτογραφίζοντας το σπίτι μας, τη Γη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Home*** 1/2

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Σκηνοθεσία: Γιαν Αρτίς Μπερτράν

ΚΡΙΤΙΚΗ. Μια εντυπωσιακή δουλειά σε κάθε επίπεδο είναι το «Home», το ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε, ή πιο σωστά κινηματογράφησε, ο διάσημος Γάλλος φωτογράφος Γιαν Αρτίς Μπερτράν. Ταξιδεύοντας σε περίπου 60 χώρες και κινηματογραφώντας αποκλειστικά με λήψεις από ελικόπτερο, ο Μπερτράν έχει καταγράψει μερικές από τις ομορφότερες περιοχές του πλανήτη, σημεία που ίσως δεν φανταζόμασταν ότι υπάρχουν πάνω στη γη. Η καταγραφή τους έχει επιπλέον σημασία, καθώς πολλές από αυτές ίσως να μην υπάρχουν σε λίγα χρόνια με την ίδια μορφή.

Η ταινία του Γάλλου φωτογράφου, στην οποία την παραγωγή έχει κάνει ο Λικ Μπεσόν, είναι μέσα από τις εικόνες μια εξιστόρηση της ζωής επάνω στη γη και της εξέλιξης της ανθρώπινης παρουσίας, που αξιοποίησε, αλλά και εξακολουθεί να καταστρέφει το περιβάλλον. Εχουμε χρόνο να αλλάξουμε τα πράγματα, λέει ο Μπερτράν με την ταινία του, αρκεί να το κάνουμε τώρα. Διαφορετικά οι εικόνες του πλανήτη θα διατηρηθούν μόνο ως μουσειακό έκθεμα. Η αφήγηση της Γκλεν Κλόουζ περνάει έντονα το μήνυμα, όμως με μια περισσότερο εμπεριστατωμένη έρευνα και με πιο πολλά στοιχεία, το πολιτικό κομμάτι της ταινίας θα ήταν ακόμη εντονότερο.

Το «Home» θα είναι διαθέσιμο με πολλούς τρόπους στο κοινό από αύριο 5 Ιουνίου, ημέρα του περιβάλλοντος. Βγαίνει ταυτόχρονα σε όλο τον πλανήτη στις αίθουσες, σε DVD, στην τηλεόραση και κυκλοφορεί φωτογραφικό άλμπουμ με τις πιο εντυπωσιακές εικόνες από τα γυρίσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή