Θεσσαλονίκη, υπαίθριοι πάγκοι παίρνουν σειρά

Θεσσαλονίκη, υπαίθριοι πάγκοι παίρνουν σειρά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΙΒΛΙΟ. «Αν το ΕΚΕΒΙ αποφασίσει τη μεταφορά της Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου στην Αθήνα, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να την κρατήσουμε, να τη συνεχίσουμε και να την αναδείξουμε». Μπορεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, να στηρίζει χωρίς δεύτερη σκέψη την εδραίωση του νέου θεσμού στη Θεσσαλονίκη και -παρά την απουσία του ΣΕΒΕ από τη διοργάνωση- να τάσσεται κατά της μεταφοράς του στην Αθήνα, θεωρεί ωστόσο υπερβολικό το ποσό των 900.000 ευρώ που δαπανήθηκε για μια «διεθνή έκθεση-μαϊμού» όπως τη χαρακτήρισε χθες σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 28ο Φεστιβάλ Βιβλίου. «Οι διεθνείς συμμετοχές ήταν ελάχιστες σε μια έκθεση που στόχο έχει τελικά την πώληση ελληνικών βιβλίων κι όχι την ανταλλαγή συγγραφικών δικαιωμάτων», ανέφερε. Την ίδια ώρα εκθείαζε το Φεστιβάλ Βιβλίου που με «μηδενική επιχορήγηση» στήνει εδώ και 28 χρόνια ο ΣΕΒΕ στην παραλία του Λευκού Πύργου, ανακοινώνοντας το νέο στόχο: να ξεπεράσει τους 500.000 επισκέπτες που όπως δείχνει η έρευνα από τις προηγούμενες διοργανώσεις το 20% αυτών προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Περισσότεροι από 300 εκδοτικοί οίκοι με 30.000 περίπου τίτλους από την ελληνική και την ξένη βιβλιοπαραγωγή συμμετέχουν στα υπαίθρια εκθετήρια. Η έκθεση ανοίγει σήμερα και είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον ερχομό του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ελλάδα, στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά και στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Παντελή Πρεβελάκη.

Το 15νθήμερο πλαισιώνει μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στα 50 χρόνια από το θάνατο του γλωσσολόγου Μανόλη Τριανταφυλλίδη και στα 30 χρόνια από το θάνατο του θεατρολόγου Σωκράτη Καραντινού, ιδρυτή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή