Οι άλλες ταινίες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελευταία ευκαιρία**1/2

Μια αρκετά τυπική δραματική κομεντί με ρομαντικά στοιχεία είναι η «Τελευταία ευκαιρία», που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Τζόελ Χόπκινς. Μέτρια σε σύλληψη και εκτέλεση, η ταινία κερδίζει ουσιαστικούς πόντους κυρίως από το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, τον Ντάστιν Χόφμαν και την Εμα Τόμπσον, που μπορούν να δώσουν πνοή και στο πιο ανέμπνευστο υλικό.

Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Χάρβεϊ Σάιν, συνθέτης που είχε τη φιλοδοξία να γίνει τζαζ μουσικός, όμως κατέληξε να γράφει μουσική για τηλεοπτικά διαφημιστικά. Κι εκεί, όμως, αρχίζει να αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό που έχει από νεότερους επαγγελματίες. Ο Χάρβεϊ θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για τον γάμο της κόρης του. Εκεί θα συναντηθεί τυχαία με την Κέιτ, μια γυναίκα που πηγαίνει από το ένα αποτυχημένο ραντεβού στα τυφλά, στο άλλο, χωρίς να καταλήγει πουθενά. Η αρχική τους συνάντηση δείχνει ότι δεν θα οδηγήσει κάπου. Ομως και για τους δύο το ενδιαφέρον εξελίσσεται σιγά σιγά.

Το μίσος****

Σε επανέκδοση προβάλλεται η εξαιρετική ταινία του Ματιέ Κασοβίτς, που προφήτευσε κατά κάποιον τρόπο και τις εξεγέρσεις που σημειώθηκαν σε ευρωπαϊκές πόλεις. Γυρισμένο το 1995, το «Μίσος» παρακολουθεί σχεδόν με ντοκιμαντερίστικο τρόπο έναν Αραβα, έναν μαύρο και έναν Εβραίο στο Παρίσι, όπου ο ρατσισμός και οι αντιθέσεις εντείνονται.

Βlood: ο τελευταίος βρυκόλακας 1/2

Ριμέικ ενός ιαπωνικού animation τρόμου, απολύτως ασήμαντο κατά τα άλλα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT