Παράθυρο πολιτισμού «στη σκιά των Βράχων»

Παράθυρο πολιτισμού «στη σκιά των Βράχων»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ Παραστάσεις αρχαίου και σύγχρονου θεάτρου, χορός, εικαστικές τέχνες και μουσική. Ραντεβού στα θέατρα βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και «Αννα Συνοδινού». Στις 19 Αυγούστου ανοίγει το 22ο Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα «Στη σκιά των Βράχων 2009», το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου. Μια μεγάλη γιορτή που πρωτοξεκίνησε το 1987…

Ειδικά το φετινό καλοκαίρι αναμένονται 150.000 θεατές σε 27 εκδηλώσεις. Από το θέατρο στο χορό, και από την κάντρι μουσική στο έντεχνο. Ξεχωρίζει το Mama Africa Art Festival σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών «για πολιτισμό χωρίς σύνορα και προκαταλήψεις». Οπως και η προώθηση της νεοελληνικής τέχνης μέσα από μια έκθεση σύγχρονης γλυπτικής με 22 γλυπτά Ελλήνων καλλιτεχνών φτιαγμένα από ξύλο, πέτρα, μέταλλο και μάρμαρο.

Αυλαία με «Ορνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με τον Γιώργο Αρμένη και τον Αλέξανδρο Μυλωνά. Και οι παραστάσεις συνεχίζονται με: «Οπερα της Πεντάρας» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιο Μάινα, Αλέξανδρο Μπουρδούμη. «Πέρσες» του Ευριπίδη από το Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Dimiter Gotscheff με την Αμαλία Μουτούση, τον Μηνά Χατζησάββα, τον Νίκο Καραθάνο. «Μήδεια» του Μποστ από τον θίασο «Προσκήνιο» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Γιώργο Γαλλίτη, τον Θανάση Τσαλταμπάση. «Αλκηστη» του Ευριπίδη από το Εθνικό σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, με Μαρία Σκουλά, Χρήστο Λούλη, Αργύρη Ξάφη. Ανάμεσα σε άλλα, και μια παράσταση ταξίδι στον κόσμο με την Πέμη Ζούνη και την Ελένη Πέτα και τίτλο «Cargo», ενώ πολλές θα είναι και οι συναυλίες: με τους Χρήστο Θηβαίο, Γιάννη Χαδούλη, Θάνο Μικρούτσικο, Μίλτο Πασχαλίδη και Ρίτα Αντωνοπούλου. Θα ακολουθήσουν οι: Τάνια Τσανακλίδου και Μάρθα Φριτζήλα, Σωκράτης Μάλαμας, Μπάμπης Στόκας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Δήμητρα Γαλάνη και ο Σταμάτης Κραουνάκης με τους Σπείρα-Σπείρα.

Το μουσικό πρόγραμμα συμπληρώνεται με το αφιέρωμα για τα 30 χρόνια του Γιάννη Κούτρα στο τραγούδι, με τη συμμετοχή του Θάνου Μικρούτσικου, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Μανώλη Μητσιά, του Γιάννη Κότσιρα, του Διονύση Τσακνή, του Κώστα Μακεδόνα… Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ, η «Καθημερινή», το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT