TRAVEL : 36 ώρες στο μαγευτικό, αλλά ακριβό Οσλο

TRAVEL : 36 ώρες στο μαγευτικό, αλλά ακριβό Οσλο

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι επισκέφθηκαν το Οσλο γνωρίζουν ότι είναι μια ακριβή πόλη. Ενα μικρό μπουκάλι νερό κάνει 6 δολάρια, ένα μικρό ποτήρι μπίρα 10 και ένα μπουκάλι κρασί αγγίζει τα όρια της δόσης ενός στεγαστικού δανείου. Απλά δεχθείτε την οικονομική ζημία και απολαύστε την παραμονή σας στην καταπληκτική πόλη.

Παρασκευή

4 μ. μ. – 8.30 μ. μ. Βασιλικά…

Αν περπατήσετε έως την Πύλη του Καρόλου Ιωάννη στο κεντρικό Οσλο, θα βρεθείτε μπροστά στα Ανάκτορα. Το παλάτι είναι ανοικτό για το κοινό και από το μπαλκόνι του θα θαυμάσετε την εξαιρετική θέα. Πιείτε κάτι πριν από το δείπνο στο Onkel Donald, απέναντι από το Εθνικό Θέατρο. Για δείπνο, κλείστε τραπέζι στο εστιατόριο Solsiden, παρακολουθώντας τον ήλιο να βουτάει στο φιόρδ του Οσλο.

10 μ. μ. Βραδιά Οπερας

Η Οπερα του Οσλο άνοιξε το 2008 και καθημερινά δέχεται χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν μέχρι την ταράτσα της. Είναι ταυτόχρονα πολιτιστικός θεσμός και παιδική χαρά.

Σάββατο

10.30 π. μ. Εν πλω

Χαρείτε τον ήλιο στο κατάστρωμα ενός σκάφους, κάνοντας βόλτα στα φιόρδ, όπου θα δείτε τις θερινές κατοικίες των εύπορων κατοίκων του Οσλο. Τα πλοία αποπλέουν απέναντι από το Δημαρχείο.

1 μ. μ. Ολοι στο τραπέζι

Μόλις πατήσετε ξηρά, γραμμή για το Ακερ Μπρίγκε, μια συνοικία γεμάτη μπαρ, εστιατόρια και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο. Καλύτερη επιλογή για μεσημεριανό είναι το Lofoten Fiskerestaurant, σε τραπέζι έξω. Δείτε το Μουσείο Νομπέλ, το Δημαρχείο και βέβαια, το εμπορικό κέντρο.

4 μ. μ. Το σπίτι του συγγραφέα

Πρέπει να επισκεφθείτε το Μουσείο Ιψεν, θα σας μορφώσει και θα σας διασκεδάσει. Εδώ, θα μάθετε ότι η σύζυγός του μεγάλου συγγραφέα, Σουζάνα Τόρενσεν, τον έδενε στο γραφείο επί δυόμισι ώρες κάθε πρωί και δεν τον απελευθέρωνε παρά μόνο όταν τέλειωνε τη δουλειά του.

8 μ. μ. Τάρανδος στα κάρβουνα

Εφτασε η ώρα να δοκιμάσετε παραδοσιακή νορβηγική μαγειρική. Μενταγιόν ταράνδου με σάλτσα πορτό και σταφίδες θα δοκιμάσετε στο Engebret Caf, το οποίο στεγάζεται σε κτίριο του 17ου αιώνα. Μετά, πιείτε ένα ποτό στο Akerhus Castle, με καταπληκτική θέα του φιόρδ του Οσλο.

Κυριακή

11 π. μ. Μουσεία

Απαραίτητα πηγαίνετε μια βόλτα στο Εθνικό Μουσείο, όπου θα θαυμάσετε και την «Κραυγή» του Εντβαρντ Μουνχ. Μπορείτε, βέβαια, να πάτε και στο Munch Museum. Στη συνέχεια, μία βόλτα στο Vigeland Scultrure Park για να θαυμάσετε γλυπτά του Gustav Vigeland, που σχεδίασε και το ίδιο το πάρκο. Μπορείτε να φτάσετε ώς εκεί με τραμ ή με τα πόδια, περπατώντας μέσα από μια όμορφη γειτονιά.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πού θα μείνετε:

First Hotel Grims Grenka, www. firsthotels. com/en, Thon Hotel Opera, www. thonhotels. com.

Τι θα κάνετε:

Βασιλικά Ανάκτορα, www. kogenhuset. no, Onkel Donald, www. onkeldonald. no, Solsiden, www. sosiden. no, Oslo Opera House, www. operaen. no, Lofoten Fiskererstaurant, www. lofoten-fiskerestaurant. no, Engebret Cafe, www. engebret-cafe. no, National Gallery, www. nasjionalmuseet. no, Munch Museum, www. munch. museum. no, Vigeland Sculpture Park, www. vigeland. museum. no.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή