Οι εξομολογήσεις του Χοακίν Κορτές

Οι εξομολογήσεις του Χοακίν Κορτές

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΟΡΟΣ. Εκανε ένα ταξίδι-αστραπή μόνο και μόνο για να μας μιλήσει. Πάντα χαρούμενος που βρίσκεται στην Ελλάδα. Για πολλοστή φορά. Λίγες μέρες πριν από την παρουσίαση της νέας του παραγωγής «Cale» στις 14 του μήνα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας ο Χοακίν Κορτές, διάσημος σταρ του φλαμένκο, αποφάσισε να έρθει για να μας προετοιμάσει.

Με στενό μαύρο πουκάμισο και τζιν ο χορευτής και χορογράφος (ο οποίος πρόσφατα ίδρυσε ένα Κέντρο για τη στήριξη των τσιγγάνων όλης της Ευρώπης) εμφανίστηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου με φανερό «στόχο» να μας μεταδώσει το χαμόγελό του. «Αισθάνομαι πολύ λυπημένος για τις πρόσφατες πυρκαγιές» ήταν τα πρώτα του λόγια, «όμως ελπίζω ότι η παράστασή μου θα σας δώσει χαρά. Η τέχνη και ειδικά ο χορός είναι μέσα που βοηθούν τους ανθρώπους να ξεφεύγουν από τα προβλήματά τους και μειώνουν τη θλίψη τους».

Νομίζω πως μας είχε λείψει. Στη νέα του παράσταση που ήδη έχει ξεκινήσει παγκόσμια περιοδεία ο Χοακίν Κορτές αποπειράθηκε «ένα ταξίδι συναισθημάτων». Στο «Cale» («Ρομ» στα ελληνικά) κάνει μια ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας της ζωής και της καριέρας του, αποτυπώνοντας τις επιρροές και τις προσωπικές του εμπειρίες.

Show

«Συγκεντρώνω την ουσία των έξι έργων που διηύθυνα και έπαιξα σε όλο τον κόσμο τα τελευταία είκοσι χρόνια». Ο Χοακίν γιόρτασε τα σαρακοστά του γενέθλια χορεύοντας και χορογραφώντας! Δέκα έξι μουσικοί, δέκα χορεύτριες ντυμένες με κοστούμια σχεδιασμένα από τους Αρμάνι και Γκοτιέ (δεν θα επέτρεπε κάτι λιγότερο ο Κορτές…) σε ένα εντυπωσιακό φλαμένκο «show» από αυτά που έχει συνηθίσει να μας παρουσιάζει. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ τον Μάιο που μας πέρασε παρουσιάστηκε στο Beacon Theatre της Νέας Υόρκης.

Φυσικά οι δημοσιογράφοι ανυπομονούσαν να τον ρωτήσουν για όλα. Περιέργως ήταν κι εκείνος διαθέσιμος να τους «ικανοποιήσει» όλους. Πιστεύει πως έχει παίξει ρόλο η εξωτερική του εμφάνιση στην εξέλιξή του ως καλλιτέχνης; «Το πιο σημαντικό είναι η δουλειά», απάντησε ο Κορτές ο οποίος μίλησε για «τις επιτυχίες, τις αποτυχίες, την οικογένεια και τους φίλους του, τη στήριξη που είχε από τον πατέρα του όταν πρωτοξεκίνησε να χορεύει».

«Είμαι ετεροφυλόφιλος», είπε αφοπλιστικά «και έτσι μπόρεσα να αποδείξω (ειδικά για την εποχή εκείνη) ότι ο χορός δεν είναι αποκλειστικά μια γυναικεία ενασχόληση». Οι εξομολογήσεις συνεχίστηκαν… Αλήθεια γνωρίζατε πως αυτή την περίοδο ο Χοακίν Κορτές είναι ελεύθερος και αναζητάει τη γυναίκα της ζωής του;

«Cale», 14/9, Καλλιμάρμαρο Στάδιο, 9.30 μ.μ. Σημεία προπώλησης: Public, Village Cinemas, Odeon, www.i-ticket.gr, http://showtime.villagecinemas.gr. Τιμές εισιτηρίων: 100, 60, 40 και 25 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή