Χριστουγεννιάτικος… Μπομπ Ντίλαν

Χριστουγεννιάτικος… Μπομπ Ντίλαν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ. Με την είδηση ότι ο Μπομπ Ντίλαν ετοιμάζεται να βγάλει άλμπουμ -για φιλανθρωπικούς σκοπούς- με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έχουμε έναν ακόμη λόγο να μετράμε ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. Με τίτλο «Christmas in the heart» μέχρι τώρα γνωρίζουμε λίγα από τα κομμάτια που θα ερμηνεύσει ο Μπομπ Ντίλαν για να τα κάνει μάλλον… αγνώριστα. Θα πρέπει να περιμένουμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε κλασικές μελωδίες, όπως το «Here comes Santa Claus», «Winter wonderland», «Little drummer boy», «Must be Santa»…

Καθόλου ποπ, όσο νουάρ πρέπει, και μελαγχολικά μαζί. Καθώς δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη η λίστα, διάφοροι μουσικοκριτικοί ανά τον κόσμο επιχειρούν να κάνουν τις δικές τους προτάσεις. Τι θα λέγατε λοιπόν αν ο Μπομπ Ντίλαν ερμήνευε σήμερα το «Blue Christmas» που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τον Ελβις Πρίσλεϊ; Ποιο κομμάτι θα μπορούσε άραγε να οικειοποιηθεί και να κάνει δικό του; Το σίγουρο είναι ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα υπάρξουν πολλές ανατροπές στα μπεστ σέλερ των κόκκινων συλλογών.

Αλλωστε, πρόκειται για το πρώτο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ που θα βγάλει ο Μπομπ Ντίλαν στη μουσική του ιστορία. Γι’ αυτό και θα είναι έτοιμο, στα ράφια, από τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τη δισκογραφική του εταιρεία, Columbia Records, τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τους σκοπούς του Feeding America, με στόχο να δοθεί τροφή σε 1,4 εκατομμύρια οικογένειες στη διάρκεια των γιορτών.

Ο 68χρονος τραγουδιστής είπε πρόσφατα ότι είναι «τραγωδία» να πηγαίνουν άνθρωποι για ύπνο νηστικοί και ότι ευχόταν να μπορούσε να δημιουργήσει «ασφάλεια τουλάχιστον στο θέμα του φαγητού» στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη παγκοσμίως. Το «Christmas in the heart» είναι το 48ο άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή