Σε πρωτο πλανο…

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές απουσίες γυναικών σταρ έχει η Μόστρα της Βενετίας κατά τις πρώτες μέρες της 66ης διοργάνωσης. Η Μόνικα Μπελούτσι δεν πήγε, η Σαρλίζ Θέρον δεν πήγε. Πήγε όμως από την αρχή η Εύα Μέντες, η οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον Νίκολας Κέιτζ στο «Bad lieutenant: port of New Orleans», που σκηνοθέτησε ο Βέρνερ Χέρτσογκ. Η ταινία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον στο φεστιβάλ, καθώς συνδυάζει τη δουλειά ενός σκηνοθέτη του «καλλιτεχνικού» σινεμά με έναν πρωταγωνιστή που έχει ταυτιστεί με εμπορικές ταινίες.

… Στη Μόστρα θα βρεθεί όμως κι ένας απόλυτα εμπορικός σταρ, ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Το φεστιβάλ θα προβάλει τη νέα ειδική βερσιόν του «Rambo» σε director’s cut, ενώ στον ιταλικής καταγωγής Αμερικανό σταρ θα απονεμηθεί ένα τιμητικό βραβείο.

… «Η πρώτη γυναίκα της ζωής μου ήταν ο χορός…», μας έλεγε σε συνέντευξη Τύπου ο Χοακίν Κορτές, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα λίγες μέρες πριν από την παρουσίαση της νέας του παραγωγής «Cale» στις 14 του μήνα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Είναι πολλά που δεν γνώριζα γι’ αυτόν. Και δεν μιλάω για τις λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής (ετεροφυλόφιλος και ελεύθερος!) ούτε για το τρακ που έχει πριν χορέψει («όταν ετοιμάζομαι να βγω στη σκηνή, τρέμω από το άγχος»), αλλά για τη νέα του δραστηριότητα ως πρεσβευτή των Ρομ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο. Οπως είπε και ο ίδιος: «Θέλω να αλλάξει η εικόνα που έχουμε για τους τσιγγάνους…».

… Ιδιαίτερα ικανοποιημένος έμοιαζε στις φωτογραφίες από τη βράβευσή του στη Στοκχόλμη ο Βρετανός μουσικός Πίτερ Γκάμπριελ. Ο πρώην τραγουδιστής των Genesis μίλησε σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την απονομή των μουσικών βραβείων Polar στη Στοκχόλμη. Μαζί και ο Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου, ο οικονομολόγος που ίδρυσε το 1957 το Εθνικό Δίκτυο Ορχηστρών για Νέους και Παιδιά της Βενεζουέλας. Μοιράστηκαν το ίδιο βραβείο, που μεταφράζεται σε 141.300 δολάρια για τον καθένα ξεχωριστά.

… Από την ερχόμενη εβδομάδα, ένα ανδρικό ντουέτο θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, για λίγο έστω, στο Μπρόντγουεϊ. Δύο ηθοποιοί με πολύ μεγάλο αριθμό θαυμαστών, ο Ντάνιελ Κρεγκ και ο Χιου Τζάκμαν, θα πρωταγωνιστούν στη σκηνή σε ένα θεατρικό έργο με δύο μόνο ρόλους. Πρόκειται για το «A Steady Rain» του Keith Huff σε σκηνοθεσία John Crowley. Ο Κρεγκ και ο Τζάκμαν υποδύονται δύο αστυνομικούς από το Σικάγο. Τα ταμεία θα γεμίσουν, έστω και από περιέργεια…

… Αν κρίνουμε από το πόσο συχνά αλλάζει χρώμα μαλλιών η Αμερικανίδα ποπ σταρ Πινκ, τότε καταλαβαίνουμε πόσο χιούμορ διαθέτει. Γιατί ποιος άλλος καλλιτέχνης θα δεχόταν να πάει σε δημόσιες τουαλέτες στην Αυστραλία για να φωτογραφηθεί δίπλα στην πόρτα που έγραφε PINK Ladies προς τιμήν της; Η ερμηνεύτρια είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Brisbane Entertainment Centre, όπου εμφανίστηκε πρόσφατα, ήταν sold out και οι 11 συναυλίες που έδωσε. Στη διάρκεια μάλιστα ενός σόου η Πινκ δήλωσε: «Αν θελήσει κανείς να πάει στην τουαλέτα αργότερα, έχω μία αφιερωμένη σε μένα λίγο πιο πάνω από εδώ».

… «Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων και της έκτακτης σύγκλησης του Υπουργικού Συμβουλίου, αναβάλλονται τα εγκαίνια που επρόκειτο να τελέσει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ. μ., στις κτιριακές εγκαταστάσεις Εργαστηρίων και Αποθηκών του ΚΘΒΕ στη Νέα Ραιδεστό», έλεγε η ανακοίνωση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μόνο που το υπουργικό συμβούλιο ήταν το πρωί της Πέμπτης -στις 11 αν θυμάμαι καλά- και κράτησε δεν κράτησε μια ώρα. Και είχα την εντύπωση ότι τα αεροπλάνα είναι το πιο γρήγορο μέσον μεταφοράς…

… Δαγκώθηκαν οι εκδότες και οι επιχειρηματίες χώρων πολιτισμού με την προκήρυξη των εκλογών. Ε, όσο να ‘ναι, κάτι οι συγκεντρώσεις, κάτι τα debate, δεν θα είναι και στις καλύτερες στιγμές της η αγορά πολιτισμού τον επόμενο μήνα. Ολα πάνε λίγο πίσω και συμπιέζονται…

… Στην Ελλάδα το είδος των γουέστερν δεν έχει μεγάλο κοινό στα βιβλία, σε αντίθεση με τον κινηματογράφο. Γι’ αυτό ίσως να πέρασε στα ψιλά η είδηση του θανάτου του Ελμερ Κέλτον στα 83 του, συγγραφέα αναρίθμητων μπεστ σέλερ. Ηταν ένας άλλος Λούις Λ’ Αμούρ, ο οποίος είχε το κοινό του και στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή