ΕΚΕΜΕΛ: ξεκινούν εγγραφές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ) περιμένει και φέτος τους σπουδαστές του, όσους θέλουν να μάθουν μια ξένη γλώσσα μέσα από τον κόσμο της λογοτεχνίας, μέσα από τα τμήματα μετάφρασης αλλά και τα εργαστήρια που διοργανώνει κάθε χρόνο. Ετσι, στη διάθεση των σπουδαστών είναι τα τμήματα:

Τμήμα λογοτεχνικής μετάφρασης διετούς φοίτησης από αγγλικά σε ελληνικά και αντιστρόφως. Τμήματα λογοτεχνικής μετάφρασης από τα γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά προς ελληνικά. Τμήμα μετάφρασης κοινοτικών εγγράφων (γαλλικά, αγγλικά). Τμήμα λογοτεχνικής μετάφρασης από τα καταλανικά στα ελληνικά και σεμινάρια λογοτεχνικής μετάφρασης από τα ρωσικά, αραβικά και τουρκικά στα ελληνικά.

Θα λειτουργήσει, και φέτος, το εργαστήρι του συγγραφέα, που περιλαμβάνει συναντήσεις με δέκα Ελληνες συγγραφείς. Το περυσινό, που για πρώτη φορά διοργάνωσε το ΕΚΕΜΕΛ, είχε μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κοινού.

Εργαστήρια

Τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής: ποίησης, υπεύθυνος Χάρης Βλαβιανός, θεάτρου, υπεύθυνος Ανδρέας Στάικος, γράφοντας για τις εφημερίδες, υπεύθυνη Κατερίνα Σχινά, συγγραφής σεναρίου, υπεύθυνος Φώτος Λαμπρινός, επιμέλειας κειμένων, υπεύθυνος Ανδρέας Παππάς, σεμιναρίου μετάφρασης για παιδιά σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ.

Οι εγγραφές για όλα τα τμήματα έχουν ήδη αρχίσει και μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΕΜΕΛ στα τηλέφωνα 210-36.39.520 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή