Οι «Archive» σε ελληνική περιοδεία με νέα τραγούδια

Οι «Archive» σε ελληνική περιοδεία με νέα τραγούδια

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Συχνοί επισκέπτες της Ελλάδας, οι Archive εμφανίζονται αύριο στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Badminton της Αθήνας και το Σάββατο 12, στο Principal Club της Θεσσαλονίκης. Αφορμή της φετινής περιοδείας είναι ο δίσκος «Controlling Crowds», που η βρετανική μπάντα μόλις κυκλοφόρησε.

Η νέα δουλειά των Archive κινείται σε ένα δυνατό πάντρεμα trip hop και ψυχεδέλειας, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και όπως πάντα διαφορετική από τις προηγούμενες. Δημιουργήθηκαν το 1994 από τους Darius Keeler και Danny Griffiths και κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο (Lindinium) το 1996 στη δισκογραφική Island Records. Ο δίσκος ήταν καθαρά trip hop, βρήκε απήχηση, αλλά το συγκρότημα διαλύθηκε τον ίδιο χρόνο. Το 1997 οι Keeler και Griffiths δημιούργησαν ξανά τους Archive με άλλη σύνθεση και ακολούθησαν μια πορεία που αγγίζει διάφορα στυλ. Με διάφορες μουσικές επιρροές όπως Pink Floyd ή Massive Attack, οι Archive έπαιξαν με την trip hop, progressive rock, electronica και ψυχεδέλεια. Ο τελευταίος δίσκος, τούς βρίσκει ακόμη πιο ώριμους και στις επερχόμενες συναυλίες τους, περιμένουμε μία αναδρομή στη δισκογραφική τους πορεία και παρουσίαση των νέων τους τραγουδιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή