Σπαγκέτι γουέστερν από μουσικούς – πιστολέρο

Σπαγκέτι γουέστερν από μουσικούς – πιστολέρο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλασικά σπαγκέτι γουέστερν με συνθέσεις του Μορικόνε στο Θέατρο Badminton από πέντε ταλαντούχους μουσικούς. Ενα διασκεδαστικό μουσικό παζλ με χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς, ηχητικά εφέ και εφευρετικότητα που θα δούμε από την ερχόμενη Τετάρτη ώς τις 25 του μήνα.

Υπόσχεση των καλλιτεχνών, όπου και αν πάνε, είναι να μετατρέψουν τη σκηνή σε σαλούν. Και όπως φαίνεται από τις κριτικές των ξένων εφημερίδων, τα καταφέρνουν μια χαρά. Με έντονο άσπρο μακιγιάζ, ριγέ γιλέκα της εποχής, σκονισμένες μπότες και διάθεση κινηματογραφική, oι «μουσικοί πιστολέρο» της Spaghetti western orchestra, όπως τους αποκαλούν, ξαναζωντανεύουν σκηνές και στιγμές από τα θρυλικά σπαγκέτι γουέστερν του ’60 και του ’70, εκτελώντας τις κλασικές συνθέσεις του Ennio Morricone. «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος,», «Για μια χούφτα δολάρια», «Κάποτε στη δύση» είναι ορισμένα από τα φιλμ που θα θυμηθούμε.

Πρωτότυπος οπτικοακουστικός συνδυασμός που παντρεύει τη μουσική ιδιαιτερότητα των Stomp, την underground, ρετρό cult ατμόσφαιρα του Rοcky Horror show και τη γαργαλιστική ατμόσφαιρα του Hairspray, μέσα από τα σάουντρακ των πιο αγαπημένων σπαγκέτι γουέστερν γνωστών κινηματογραφιστών.

Αποτελείται από πέντε μουσικούς που ένωσαν το 2007 το πάθος τους για τις μελωδίες του Μορικόνε και τις χειροποίητες τεχνικές των ηχητικών εφέ στα γουέστερν του ’60 και του ’70. Τότε ξεκίνησαν οι: Graeme Leak, Patrick Cronin, Boris Conley, David Hewitt και ο Dan Witton, ενώ στην πορεία οι δύο τελευταίοι αντικαταστάθηκαν από τους Jess Ciampa και Shannon Birchall. Το εισιτήριο κοστίζει 30 ευρώ.

Κρατήσεις: www.ticketnet.gr, 210-88.40.600

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή