Ημερολόγιο

6' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τρίτη 15.9

Στον πειραματικό χώρο αρχιτεκτονικής έρευνας R 53 παρουσιάζεται η έκθεση «She speaks greek farsi», με έργα της φωτογράφου και performance artist Aphrodite Desiree Navab. Μνησικλέους 4-6, Πλάκα, τηλ. 210-32.35.400.

Η Σχολή Βακαλό Art and Design διοργανώνει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι την έκθεση «city-reality-show» με στόχο να συμβάλει στη συζήτηση γύρω από το θέμα της σύγχρονης μεγαλούπολης και ειδικότερα της πόλης των Αθηνών. Πειραιώς 100, 8.30 μ.μ.

Η αίθουσα τέχνης «έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου» εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Στούκα. Βαλαωρίτου 9α, τηλ. 210-36.07.598.

Τετάρτη 16.9

«Fred Boissonnas. Οδοιπορικό στον Αθω 1928-1930». Οι φωτογραφίες του Fred Boissonnas, μοναδική μαρτυρία της ζωής της αγιορείτικης κοινότητας στα χρόνια του μεσοπολέμου. Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Εως τις 18 Οκτωβρίου.

Η έκθεση των εικαστικών Ιωάννας Μαρίας Αντωνιάδη και Κωνσταντίνου Μπερδέκλη με τίτλο «d.k paradise – ένα σχόλιο στην αισθητική κουλτούρα» παρουσιάζεται στο «Booze Cooperativa». Κολοκοτρώνη 57, ώρες λειτουργίας 1-11 μ.μ.

Την εγκατάσταση «Sugar Mao» παρουσιάζει στο πλαίσιο του ReMap 2, στον χώρο Θερμοπυλών 27, ο Κωνσταντίνος Πάτσιος. Η επιμέλεια είναι της Μαρίνας Φωκίδη. Ωρες λειτουργίας: Τετ. – Κυρ. 5.30 – 9.30 μ.μ.

Παρασκευή 18.9

Εγκαίνια της έκθεσης του φωτορεπόρτερ της διασποράς Δημήτρη Σούλα στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου). Η έκθεση παρουσιάζει 90 φωτογραφικά έργα από την περίοδο 1967-1974, όταν ο Δημήτρης Σούλας εργάστηκε ως φωτορεπόρτερ στο Μόναχο. Ωρα έναρξης 8 μ.μ.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 16.9

Εναρξη του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», με προβολές στους κινηματογράφους Αττικόν Cinemax Class, Απόλλων Cinemax Class, Δαναός 1 & 2. Πληροφορίες: www.aiff.gr και nyxtespremieras.blogspot.com.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κυριακή 13.9

Στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη εμφανίζονται οι Γιώργος Νταλάρας, Παντελής Θαλασσινός και Μπάμπης Στόκας σε μια μεγάλη συναυλία. Εναρξη 8.30 μ.μ.

Δευτέρα 14.9

Στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, ο Γιάννης Κούτρας γιορτάζει τα 30 του χρόνια στην ελληνική δισκογραφία. Στην παράσταση συμμετέχουν οι Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Ανδρέου, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου και πολλοί ακόμη. Εναρξη 8.30 μ.μ.

Τρίτη 15.9

Ξεκινάει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον συνθέτη Ιάνη Ξενάκη, που διοργανώνει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Την ημέρα των εγκαινίων θα παρουσιαστεί στον Χώρο Νέων Μέσων του ΕΜΣΤ το concert-lecture: Nomos A με τον Christophe Roy (βιολοντσέλο) και τον Μάκη Σολωμό (ομιλία). Βασ. Γεωργίου 17-19Β & Ρηγίλλης, 8 μ.μ.

Τετάρτη 16.9

Η Spaghetti Western Orchestra, με μουσική από τις ταινίες «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος», «Για μια χούφτα δολάρια» και «Κάποτε στη Δύση», θα εμφανιστεί στο Θέατρο Badminton στο Γουδί. Εως τις 25 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες – κρατήσεις: τηλ. 210-88.40.600.

Στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά εμφανίζονται ο Γιάννης Κότσιρας, η Ραλλία Χρηστίδου και ο Μύρωνας Στρατής. Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν για τους σκοπούς του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ». Πληροφορίες: τηλ. 210-42.00.434. Εναρξη 9 μ.μ.

Πέμπτη 17.9

Στο Αίθριο των Μουσών του Μεγάρου Μουσικής δίνει συναυλία η Αθηνά Ανδρεάδη (Athena). Θα παρουσιάσει κομμάτια από τον καινούργιο της δίσκο ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και μερικά δικά της ελληνικά τραγούδια. Μαζί της οι Jay Stapley, Ben Trigg, Chuck Sabo και Simon Edwards. Εναρξη 9 μ.μ.

Στον Κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων οι Human Touch (David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου και Σταύρος Λάντσιας) παρουσιάζουν τη μουσική βραδιά «Τρίλιζα». Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα, 8.30 μ.μ.

Παρασκευή 18.9

Συναυλία του πιανίστα και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλου στο «Fragma» στη λίμνη Μαραθώνα, με συνθέσεις από την πρόσφατη δισκογραφική του δημιουργία «The Promise». Πληροφορίες: τηλ. 210-81.43.415. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

Βραδιά βυζαντινής μουσικής με την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, στην αίθουσα συναυλιών της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης. Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 8.30 μ.μ.

Δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα, δίνουν συναυλία στις Πηγές Τριών Χαρίτων στον Ορχομενό Βοιωτίας, στο πλαίσιο της Γιορτής της Πέστροφας. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

Σάββατο 19.9

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δίνει συναυλία στο Θέατρο Πέτρας παρουσιάζοντας τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας. Συμμετέχουν οι Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, πλήκτρα), Γιώργος Καλούδης (βιολοντσέλο, κρητική λύρα) και Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα).

ΧΟΡΟΣ

Κυριακή 13.9

«Μια ζωή σε μια νύχτα» είναι ο τίτλος της χοροθεατρικής παράστασης που δίνει η Χορευτική Πειραματική Ομάδα «Φως» στο Βεάκειο Θέατρο, με τη συμμετοχή της Κατερίνας Κούκα και της Λένας Αλκαίου. Είσοδος ελεύθερη. Εναρξη 9 μ.μ.

Τετάρτη 16.9

Την καινούργια χοροθεατρική της δουλειά με τίτλο «Καν.ίβ.αλοι» παρουσιάζει η Αγγελική Στελλάτου με την Ομάδα Υψιλον. Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Φιξ. Ερμηνεύουν οι Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Τάσος Καραχάλιος, Σάνια Στριμπάκου, Ειρήνη Τζανετουλάκου και η Κατερίνα Φωτιάδη. Εως τις 27 του μήνα. Ωρα έναρξης παραστάσεων: 9.30 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Κυριακή 13.9

«Αγγέλα Παπάζογλου» με την Αννα Βαγενά για τρεις βραδιές στο Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα. Πληροφορίες: τηλ. 210- 32.50.198.

Τετάρτη 16.9

Το Εθνικό Θέατρο ενώνει τις δυνάμεις του με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και τη βρετανική ομάδα «Imitating the dog» σε μια διεθνή συμπαραγωγή με τίτλο «Ιστορίες από το Μπαρ των Χαμένων Ψυχών». Εως τις 20 του μήνα στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας. Ωρα παράστασης 9.30 μ.μ.

Στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας παρουσιάζεται η κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή «Γάμος άνευ νύμφης» από το «Αμφι-Θέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου. Παίζουν οι Μιχάλης Μητρούσης, Νικόλας Παπαγιάννης, Σωτήρης Τσακομίδης και Λευτέρης Πολυχρόνης. Εναρξη 8.30 μ.μ.

Πέμπτη 17.9

Πρεμιέρα του έργου του Γιον Φόσε «Κάποιος θα ‘ρθει» από την Ομάδα θεάτρου και Τεχνών «Κυανούς Λέων» στο Θέατρο Χώρα στην Κυψέλη. Η σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Γιοβανίδη. Αμοργού 20, 9 μ.μ.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Τετάρτη 16.9

«Η διδασκαλία των έργων του Γιάννη Ρίτσου στην εκπαίδευση: Προβλήματα και προβληματισμοί» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» στον «Ιανό». Θα μιλήσουν οι Αγγελική Κώττη, Αιμιλία Καραλή, Γιάννης Παρίσης και Σόνια Ιλίνσκαγια. Σταδίου 24, 6 μ.μ.

Μη χάσετε

Κυριακή 13.9

ΧΟΡΟΣ

Flamenco «Carmen» με την Aida Gomez

Η κορυφαία Ισπανίδα χορεύτρια Aida Gomez εμφανίζεται στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας με τη μουσικοχορευτική παράσταση flamenco «Carmen» σε σκηνοθεσία του Emilio Sagi. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Jose Antonio Rodriguez. Εναρξη 9 μ.μ.

Κυριακή 13.9

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Luz Casal στο Ηρώδειο

Η μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ Luz Casal δίνει μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, παρουσιάζοντας όχι μόνο διάσημες

επιτυχίες της, αλλά και νέα τραγούδια από το πρόσφατο

άλμπουμ της «Vida Τoxica».

Η βραδιά θα επαναληφθεί στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης (14.9). Πληροφορίες: τηλ. 210-72.58.510.

Σάββατο 19.9

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Χοσέ Καρέρας στο Ηρώδειο

Τέσσερα χρόνια από την τελευταία του εμφάνιση στο Ηρώδειο, ο Χοσέ Καρέρας επιστρέφει για να δώσει μια συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του David Gimenez. Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ.

Τετάρτη 16.9

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία στη μνήμη της Μαρίας Κάλας

Νέοι λυρικοί καλλιτέχνες, τραγουδούν στη συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, που διοργανώνουν το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum και η Ορχήστρα Χρωμάτων. Συμμετέχουν οι Dinara Alieva, Vardhui Khachatryan, Jaesig Lee και Jung-Hyun Moon. Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Μέγαρο Μουσικής, 8.30 μ.μ.

Κυριακή 13.9

ΘΕΑΤΡΟ

«Σονέτα» από τον Γιοβανίδη

Η παράσταση «Σονέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται έως τις 20 του μήνα στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «104», σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη. Με τους Μάνο Καρατζογιάννη και Μαρία Κίτσου. Θεμιστοκλέους 104 & Καλλιδρομίου, 9.30 μ.μ.

Τρίτη 15.9

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Τα τραγούδια της πατρίδας μου»

Αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών θα ερμηνεύσει η διάσημη μεσόφωνος Αγνή Μπάλτσα σε δύο συναυλίες (η δεύτερη στις 17.9) υπό την διεύθυνση και ενορχήστρωση του Σταύρου Ξαρχάκου. Η συνεργασία τους χρονολογείται από το 1980 και έχει επαναληφθεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Σε αυτή την συνάντησή τους θα παρουσιάσουν δημιουργίες των Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου. Ηρώδειο, 9 μ.μ.

Τετάρτη 16.9

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Δεληβοριάς στο «Κηποθέατρο»

«Η ζωή μόνο έτσι είν’ ωραία». Στο Κηποθέατρο Παπάγου ο Φοίβος Δεληβοριάς αποχαιρετά το φετινό καλοκαίρι μ’ ένα αυτοσχέδιο πάρτι. Με τραγούδια από τους δίσκους του (αλλά και από δίσκους άλλων που αγαπάει από μικρός) με ένα ενθουσιώδες τζαζ-σουίνγκ κουαρτέτο και τη νέα τραγουδίστρια Ρένα Μόρφη στο πλευρό του). Εναρξη 8.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή