TRAVEL : 36 ώρες στις περιφέρειες της έξοχης Ζυρίχης

TRAVEL : 36 ώρες στις περιφέρειες της έξοχης Ζυρίχης

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και η Ζυρίχη χωρίζεται σε 12 περιφέρειες, οι επισκέπτες σπάνια βγαίνουν από την Παλαιά Πόλη (Altsadt), την έδρα του ελβετικού καπιταλισμού. Αυτό είναι πολύ κρίμα γιατί η Ζυρίχη είναι πολύ περισσότερο από την πόλη των τραπεζιτών. Η Περιφέρεια 2 διαθέτει, άλλωστε, χαριτωμένα ξενοδοχεία και παραλίες στις όχθες της λίμνης, ενώ η πάλαι ποτέ βιομηχανική Περιφέρεια 5 είναι πια γεμάτη γκαλερί και μπαράκια.

Παρασκευή

6 μ. μ. Ελβετική τελειότητα

Η Ζυρίχη μπορεί να σας φανεί αψεγάδιαστη και ίσως λίγο πιο τέλεια απ’ ό, τι θα θέλατε. Περπατήστε κατά μήκος τη δυτικής όχθης του ποταμού Λιμάτ, για μοναδική θέα της πόλης. Αν θέλετε να δείτε πού περνούν τα απογεύματά τους οι πλουτοκράτες, περάστε από το Kronenhalle Bar, σε ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της πόλης, που φιλοξενεί έργα του Τζιακομέτι.

9 μ. μ. Γαστρονομία

Στην Περιφέρεια 4 θα βρείτε το εστιατόριο Helvetica, που ανακαινίσθηκε πρόσφατα. Τη δεκαετία του 1930, το ομώνυμο ξενοδοχείο φιλοξένησε κομμουνιστές και άλλους ταραξίες, ενώ σήμερα προσελκύει νέους και μοδάτους κατοίκους της πόλης. Η κουζίνα θα σας ικανοποιήσει με την ποικιλία και την ευρηματικότητά της.

Σάββατο

11 π. μ. Τέχνη και βόλτα

Με τόσο χρήμα να ρέει στην πόλη, δεν είναι ν’ απορεί κανείς που η Ζυρίχη στεγάζει μερικές από τις καλύτερες γκαλερί τέχνης στον κόσμο. Πολλές από αυτές βρίσκονται στην ανακαινισμένη ζυθοποιία της Lowenbrau, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε και το μουσείο σύγχρονης τέχνης Kunsthalle Zurich. Αφού χορτάσετε τέχνη, περπατήστε 10 λεπτά μέχρι το Restaurant Rosso, που προσφέρει την καλύτερη ιταλική πίτσα της πόλης. Αν η πίτσα δεν σας αρέσει, δοκιμάστε τα εξαιρετικά φρέσκα ζυμαρικά.

3 μ. μ. Αταξίες

Στην Περιφέρεια 4 θα βρείτε την κακόφημη συνοικία της πόλης. Το μεσημέρι, όμως, η περιοχή θα σας ενθουσιάσει χάρη στα καταστήματα ρούχων, όπως το Bord, που δημιουργήθηκε σε παλιό συνεργείο αυτοκινήτων, στην αυλή του οποίου μπορείτε να αγοράσετε έπιπλα του διάσημου σχεδιαστή Ζαν Προυβέ.

9 μ. μ. Μανιφέστο του καφέ

Το Νταντά υπήρξε το σημαντικότερο κίνημα τέχνης, που προήλθε από την Ελβετία και ξεκίνησε από το Cafe Voltaire το 1916. Σήμερα, το επίκεντρο των τέχνης στην πόλη έχει μετακινηθεί στην Περιφέρεια 4 και στο εστιατόριο Volkhaus. Από εκεί, κλείστε τη βραδιά σας στο Club Zukunft, με τη δυνατή μουσική και τον κεφάτο κόσμο.

Κυριακή

11 π. μ. Μπουφές λαχανικών

Ικανοποιήστε την ανάγκη σας για υγιεινό φαγητό στο Hiltl, το τεράστιο χορτοφαγικό εστιατόριο με κήπο στην Παλαιά Πόλη, που άνοιξε τις πόρτες του το 1898. Για να χωνέψετε πηγαίνετε -εφ’ όσον ο καιρός το επιτρέπει- στην παραλίμνια παραλία Flussbad Oberer Letten, που συγκεντρώνει κάθε είδους κόσμο, από τραπεζίτες μέχρι και χίπηδες.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πού θα μείνετε:

Ηotel Helvetia (Stauffacherquai 1, 41-44-297-9999, www.hotel-helvetia.ch), Greulich Hotel (Herman-Greulich-Strasse 56, 41-43-243-4243, www.greulich.ch).

Τι θα κάνετε:

Κronenhalle Bar (Ramistrasse 4, 41-44-262-9900, www.kronenhalle.com), Kunsthalle Zurich (41-44-272-1515, www.kunsthallezurich.ch), Restaurant Rosso (Geroldstrasse 31, 41-43-818-22-54, www.restaurant-rosso.ch), Bord (Badenerstrasse 123a, 41-43-243-6911, www.bord.ch), Restaurant Volkshaus (Stauffacherstrasse 60, 41-44-242-1155, www.restaurantvolkshaus.ch), Club Zukunft (Dienerstrasse 33, www.zukunft.ch).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή