Νέες εκδόσεις

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΥVΕS RΑVΕΥ

Μπάμπι Μπαρ

μετ. Βάνα Χατζάκη

εκδ. Αγρα, σελ. 80 – 9,50 ευρώ

Το Μπάμπι Μπαρ είναι ένα κακόφημο κλαμπ και πιπ-σόου, ένα πορνείο όπου εξαργυρώνονται τα κάλλη των πολύ νεαρών κοριτσιών. Ανάμεσά τους και η Κάντι και μαζί η μητέρα της Μόνικα στον ρόλο της πρόθυμης, αλλά και της ιδιοτελούς συνοδού. Ο Μορίς, ο προαγωγός, εκμεταλλεύεται τη Μόνικα, ενώ ο Βαλέριο, το αφεντικό του Μπάμπι, προτιμά να διασκεδάζει με τα κορίτσια. Ολα είναι σε τάξη, την πιο ρυπαρή που είναι δυνατόν να υπάρξει.

ΑΡΝΕ ΝΤΑΛ

Μisterioso

μετ. Γρηγόρης Κονδύλης

εκδ. Μεταίχμιο, σελ. 496 – 20 ευρώ

Πανικός καταλαμβάνει τη σουηδική κοινωνία, όταν ο ένας μετά τον άλλο δολοφονούνται οι μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας. Για να διαλευκανθεί η υπόθεση, ο αρχηγός της Αστυνομίας συστήνει την επίλεκτη «Ομάδα Αλφα». Η ομάδα καλείται να συλλάβει τον «Δολοφόνο των Ισχυρών», που τρυπώνει στα σαλόνια τους χωρίς να αφήνει ίχνη, ακούει τζαζ παραμονεύοντας στο σκοτάδι και σκοτώνει πάντοτε με δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι.

ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΤΟΡΕΣ ΜΠΛΑΝΤΙΝΑ

Η λέσχη των ανομολόγητων πόθων

μετ. Τζίνα Σερέτη

εκδ. Opera, σελ. 192 – 10 ευρώ

Λίγο πριν από τη σύνταξη, ο Σαλβατόρ Φουενσάντα συνεχίζει να καθαρίζει τους διαδρόμους του αεροδρομίου της Μαδρίτης και συνεχίζει να αφηγείται ιστορίες στους ανυποψίαστους ταξιδιώτες, καθώς και στην καλή του φίλη Χουάνα, που δουλεύει στην καντίνα. Πολλές από τις ιστορίες του είναι πραγματικά απίστευτες, όπως εκείνης της γυναίκας που έπεσε στην αγκαλιά του, νομίζοντας πως είχε ξαναβρεί έναν παλιό της εραστή και που όταν κατάλαβε πως είχε κάνει λάθος, αποφάσισε να ολοκληρώσει μαζί του την παλιά ιστορία.

ΝΕLSΟΝ DΕΜΙLLΕ

Το σπίτι στην Πύλη

μετ. Σαμάνθα Κωνσταντέα

εκδ. Bell, σελ. 768 – 9,90 ευρώ

Ο Τζον Σάτερ είχε να πατήσει το πόδι του στη Χρυσή Ακτή από τότε που η γυναίκα του, η όμορφη και αριστοκρατική Σούζαν, σκότωσε τον εραστή της, τον αρχιμαφιόζο Φρανκ Μπελαρόσα. Δέκα χρόνια αργότερα, επιστρέφει μόνο και μόνο για ν’ αποχαιρετήσει την ετοιμοθάνατη υπηρέτριά τους, Εθελ. Η συνάντησή του με τη Σούζαν είναι αναπόφευκτη και το πάθος τους θα ξανανιώσει. Μόνο που στον δρόμο τους θα βρεθεί ο Αντονι Μπελαρόσα, ο γιος του Φρανκ, που έχει βάλει στόχο να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του.

ΝΕΑΝΙΚΟ

ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΛΟΥΡΑΚΗ

Ταξιδεύοντας με τον Ιάσονα

εικον. Κατερίνα Βερούτσου

εκδ. Πατάκη, σελ. 416 – 17,50 ευρώ

«Οτι θα έφευγα για τον Βόλο με τη γιαγιά, έτσι ξαφνικά, δεν το περίμενα. Αλλιώς το περίμενα αυτό το ταξίδι. Από καιρό είχα αρχίσει να κρατώ σημειώσεις για τον Βόλο για να τις κάνω βιβλίο και να της το προσφέρω. Πήρα, λοιπόν, ένα χοντρό τετράδιο, κόλλησα απ’ έξω μια μαγευτική εικόνα του Πηλίου και το νοερό ταξίδι άρχισε. Αντέγραψα με καλλιγραφικά γράμματα από ένα βιβλίο αρκετές γραμμές για την πόλη των μύθων και την ονειρευόμουνα. Ολα αυτά έγιναν πριν έρθει ο αναπάντεχος χωρισμός των γονιών μου». Καθώς η Ελπίδα ανακαλύπτει τα ήθη, τις παραδόσεις και τον πολιτιστικό πλούτο της Μαγνησίας, θα κατορθώσει μέσα στις δυσκολίες να ξαναβρεί τη χαρά της ζωής.

ΘΕΑΤΡΟ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΙΟΝΕΣΚΟ

Το παιχνίδι της σφαγής

μετ. Ερρίκος Μπελιές

εκδ. Κέδρος, σελ. 120 – 12 ευρώ

Σε μια πόλη, ξεκινάει μια περίεργη επιδημία, που συνεπάγεται άμεσο θάνατο, κάτι σαν σύγχρονη πανούκλα. Ολες οι κοινωνικές τάξεις και όλες οι συνοικίες γεμίζουν με νευρικούς ανθρώπους, που μάταια προσπαθούν να αποφύγουν τη μόλυνση από αυτό το άγνωστο που τους απειλεί. Ο Ιονέσκο έγραψε το έργο το 1970, αμέσως μετά τα γεγονότα στο Παρίσι του Μάη του ’68.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΗΛΙΑΣ ΣΚΑΓΚΟΣ

Ο έρωτας στη Χώρα των Ινκας

εκδ. Εντός, σελ. 133

Ο Αχιλλέας είναι ναυτικός και η Ούρσουλα εργάζεται σε μπαρ για να μεγαλώσει τη μονάκριβη κόρη της. Τόπος της συνάντησής τους ένα λιμάνι του Περού κι η γνωριμία τους, προϊόν τύχης. Ο ερωτικός τους πόθος εξελίσσεται σε μια σχέση εκρηκτική. Μερόνυχτα διασκέδασης στο λιμάνι των Ινκας. Την ώρα του χωρισμού, οι υποσχέσεις πετάνε στο πουθενά κι οι μνήμες είναι επώδυνες και ταυτόχρονα, γλυκές. Ο έρωτας του Αχιλλέα και της Ούρσουλας δεν έχει όμως συνηθισμένη συνέχεια.

ΝΟΜΙΚΟ

CΕSΑRΕ ΒΕCCΑRΙΑ

Περί εγκλημάτων και ποινών

μετ. Χρ. Ακριβοπούλου – Αθ. Σίμογλου

εκδ. Σαββάλας, σελ. 216 – 14,70 ευρώ

Κλασικό έργο, γραμμένο στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, το βιβλίο του Ιταλού πολιτικού επιστήμονα και φιλοσόφου Cesare Beccaria (1738-1794), αποτελεί υποχρεωτική αναφορά όχι μόνο για τους εγκληματολόγους και τους ποινικολόγους, αλλά και για όσους προβληματίζονται πάνω στην κοινωνική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Παρότι σημαντικό στοιχείο για τη γαλήνη και την ασφάλεια της κοινωνίας, οι ποινές που συνήθως επιβάλλουν οι νόμοι συνδέονται με τόσα ατυχή περιστατικά επίδειξης σκληρότητας, που κάθε απόπειρα εξάλειψής τους αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή