Σε χαμηλούς τόνους τα φετινά τηλεοπτικά βραβεία Emmy

Σε χαμηλούς τόνους τα φετινά τηλεοπτικά βραβεία Emmy

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΝΟΜΗ. Ηταν όλοι εκεί… Κάπως έτσι προλόγιζαν οι τηλεοπτικοί ρεπόρτερ την προχθεσινή βραδιά. Η απονομή των τηλεοπτικών βραβείων Emmy στο Λος Αντζελες είθισται να αποτελεί σημείο συνάντησης στο κόκκινο χαλί για μοντέλα που έγιναν ηθοποιοί, ηθοποιούς που μεταμορφώθηκαν σε μοντέλα αλλά κι αυτούς που στραπατσάρονται στη μικρή οθόνη για να δουν μια άσπρη μέρα και στο σινεμά. Και φέτος;

Οι τόνοι ήταν μάλλον χαμηλοί, τίποτα δεν θύμιζε τις υπερπαραγωγές του παρελθόντος. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε παρουσιαστές και βραβευμένους να αυτοσαρκαστούν. Ο τηλεμαραθώνιος διήρκεσε τρεις ώρες. Ξεχώρισαν «Mad Men» και «30 Rock», καλύτερη δραματική και κωμική σειρά αντίστοιχα. Η σειρά «Mad Men» απέσπασε Εμμυ για δεύτερη χρονιά. Στην κωμωδία τιμήθηκε το «30 Rock». Η Γκλεν Κλόουζ βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στο «Damages», ενώ αντίστοιχα καλύτερος ηθοποιός θεωρείται ο Μπράιαν Κράνστον για το «Breaking Bad». Η Αυστραλή Τόνι Κολέτ απέσπασε Εμμυ για το «United States of Tara», ενώ ο Αλεκ Μπάλντουιν κράτησε το χρυσό αγαλματίδιο για το «30 Rock».

Υπήρχε και μια τυχερή άτυχη… Η Τίνα Φέι δεν κατόρθωσε να τιμηθεί για την ερμηνεία της στο «30 Rock», βραβεύτηκε όμως για τη μεταμόρφωσή της σε Σάρα Πάλιν (Τίνα Φέι στο «Saturday Night Live»). Για το ίδιο σόου, ξεχώρισε και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ.

Η Τζέσικα Λανγκ «οφείλει» το πρώτο Emmy της στο «Grey Gardens». Και ο Ιρλανδός Μπρένταν Γκλίσον στη σειρά «Into the Storm» για την ερμηνεία του ως Ουίνστον Τσόρτσιλ. Χαρά ο ατζέντης του… Και β΄ ανδρικού και γυναικείου ρόλου; Σε δράμα, Μάικλ Εμερσον («Lost») και Τσέρι Τζόουνς («24») και κωμωδία, Τζον Κράιερ («Two and a Half Men»). Βραβείο ετοιμότητας αξίζει όμως στην Κριστίν Τσένογουεθ, η οποία, αν και τιμήθηκε για το «Pushing Daisies» (β΄ γυναικείου ρόλου), η σειρά δεν θα συνεχιστεί.

Στον ευχαριστήριο λόγο της δήλωσε: «Δεν έχω δουλειά τώρα οπότε θα ήθελα να είμαι στο Mad Men. Μου αρέσει επίσης το The Office και το 24».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή