Εικαστικη ατζεντα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασπρόμαυρο. «Ζόρικα χρόνια» απεικονίζονται στις φωτογραφίες του Michael Ruetz σε μια έκθεση, που εγκαινιάζεται αυτή την Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας (Ομήρου 14-16) και διαρκεί έως τις 29 Οκτωβρίου. Με τις φωτογραφίες του, ο καλλιτέχνης έχει καθορίσει την εικόνα του θρυλικού έτους 1968, συμμετέχοντας ενεργά στο κίνημα ως φοιτητής. Η έκθεση στην Αθήνα περιλαμβάνει 44 φωτογραφίες του από το 1967 έως το 1975, περίοδο κατά την οποία εξελίχθηκε σε ανταποκριτής και ντοκουμενταρίστας, και σηματοδοτεί την έναρξη του Athens Photo Festival ’09 «Crossroads» του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας.

Καλωσόρισμα. Την ίδια μέρα, ο Λάρι Γκαγκόζιαν εγκαινιάζει το νέο χώρο της γκαλερί του στην Αθήνα (Μέρλιν 3, Κολωνάκι), με την έκθεση του Σάι Τουόμπλι. Η σειρά με τα νέα έργα του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη φέρει τον τίτλο «λιποίσαν και Πάφον περιρρύταν» και διαρκεί έως και τις 19 Δεκεμβρίου.

Ενα λεπτό. Μόνο τόσο ζητά η καλλιτέχνης Ελενα Σαρρή Βαρνάβα από τους επισκέπτες της έκθεσής της στο Σπίτι της Κύπρου (Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι) που τιτλοφορείται «Στάσου ένα λεπτό, θέλω κάτι να σου πω» και διαρκεί έως και αυτό το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου.

Αμμος. Αύριο εγκαινιάζεται η έκθεση της Χριστίνας Παπασκαρλάτου με τίτλο «Tuning frequencies» που φιλοξενείται στην γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4, Κολωνάκι) έως και τις 17 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας έργα από την πρόσφατη δουλειά της με έμφαση την άμμο.

Ζωγραφική και αρχιτεκτονική

Συνάντηση. «Αλέκος Φασιανός-Τάσης Παπαϊωάννου. Το χρώμα και το φως στη ζωγραφική και την αρχιτεκτονική». Δύο ταλαντούχοι άνθρωποι συναντιούνται στο Ιδρυμα Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας και Μέρλιν) σε μια έκθεση που επιμελείται ο Τάκης Μαυρωτάς. Εδώ, το σύγχρονο αστικό τοπίο αποτελεί έμπνευση και σημείο εκκίνησης για έναν διάλογο σχετικά με κάθε τι νέο που αφορά το χώρο της αρχιτεκτονικής. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 13 Οκτωβρίου. Διάρκεια έως 13 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή