Αφιέρωμα στο κυπριακό σινεμά

Αφιέρωμα στο κυπριακό σινεμά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κυπριακός Κινηματογράφος έχει την τιμητική του στο φετινό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, αφού με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιείται και σχετικό αφιέρωμα. Το φεστιβάλ φέτος κλείνει 21 χρόνια παράδοσης, με μια σημαντική αλλαγή, αφού διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, διακόπτοντας την πολύχρονη κοινή του πορεία με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Οι προβολές και οι παράλληλες εκδηλώσεις φιλοξενούνται σε τρεις διαφορετικές αίθουσες: στο Ιντεάλ έως και την 1 Νοεμβρίου, στο Τριανόν Filmcenter έως 28 Οκτωβρίου και στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έως 31 Οκτωβρίου.

Το φετινό πρόγραμμα για το οποίο μπορείτε να πληροφορηθείτε στην ιστοσελίδα www.pano-ramafest.com, περιλαμβάνει και αφιέρωμα στα 50 χρόνια της Nouvelle Vague, με μια σειρά προβολών αφιερωμένη σε ένα από τα πλέον ρηξικέλευθα, όσο και δημοφιλή κινήματα που γνώρισε ποτέ ο κινηματογράφος. Μεταξύ των έργων στο πλαίσιο του αφιερώματος, προβάλλονται και ταινίες των Ανιές Βαρντά και Ζαν-Πιερ Μελβίλ. «Τα Χρόνια της Οργής. Το μεγάλο οικονομικό Κραχ στον Κινηματογράφο» και «Ο Ελληνικός Κινηματογράφος της δεκαετίας του ’70» αποτελούν δύο επιμέρους αφιερώματα του φετινού προγράμματος, με το πρώτο να συνιστά ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα και το δεύτερο να σκιαγραφεί μια περίοδο κατά την οποία ο ελληνικός κινηματογράφος γνώρισε μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στην ιστορία του.

Η έμφαση φέτος στρέφεται και στο στοιχείο της τζαζ με το αφιέρωμα «Μουσική Τζαζ στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο».

Στις παράλληλες εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται η έκθεση φωτογραφίας στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή