Ο Ιάν Τιρσέν έρχεται στη χώρα μας για δύο συναυλίες

Ο Ιάν Τιρσέν έρχεται στη χώρα μας για δύο συναυλίες

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣΩΠΑ. Ο συνθέτης Ιάν Τιρσέν έρχεται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο νέο Fuzz και τη Δευτέρα 16 στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης.

Εχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποια μουσικά κατατόπια θα κινηθεί αυτή τη φορά, καθώς πριν από οκτώ χρόνια όταν είχε εμφανιστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή είχε συνεπάρει το αθηναϊκό κοινό με τις γεμάτες ευαισθησία μελωδίες του, ενώ το 2006 όταν εμφανίστηκε στο θέατρο του Λυκαβηττού στο πλαίσιο της Retrouvailles Tour, ο Τιρσέν «έβγαλε τον ροκά που κρύβει μέσα του».

«Αμελί»

Ο Γάλλος μουσικοσυνθέτης απέκτησε φήμη που πέρασε το όρια της Γαλλίας όταν έντυσε με τη μουσική του τις περιπέτειες της συμπαθούς Γαλλίδας «Αμελί» το 2001. Η ταινία του Ζαν-Πιερ Ζενέ έκανε μεγάλη επιτυχία, και τα βαλς του Τιρσέν που την συνόδευαν βγήκαν στο προσκήνιο. Πλέον το soundtrack της Αμελί θεωρείται κλασικό και το «βαλς της Αμελί» (κομμάτι του δίσκου) αναγνωρίσιμο και συναισθηματικά φορτισμένο.

Το 2003, ο Ιάν Τιρσέν κάνει τη μουσική για την επίσης πολύ ενδιαφέρουσα γερμανική ταινία «Goodbye Lenin», ενώ το 2005 βγάζει τον, κατά πολλούς, πιο ώριμο δίσκο του «Le Retrouvailles», στον οποίο συνεργάζεται με εξαιρετικούς μουσικούς δίνοντας ένα πολύ ζεστό αποτέλεσμα.

Σε όλη του τη δισκογραφική πορεία, ο Τιρσέν παίζει με τη γαλλική φολκ και τα βαλς, τη ροκ και την τζαζ, έχοντας επηρεαστεί από τα σημαντικότερα κινήματα της σύγχρονης λυρικής μουσικής. Με όμορφες δουλειές, και χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, έχει δημιουργήσει μια προσωπική γραφή, έχει καταξιωθεί ως ένας από τους σημαντικούς σύγχρονους συνθέτες και θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε από κοντά για άλλη μία φορά.

Συναυλίες Ιάν Τιρσέν. Σάββατο 14/11 (Fuzz, Αθήνα). Δευτέρα 16/11 (Principal Club Theatre, Θεσσαλονίκη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή