Οι Momix με νέα χορογραφία και πρεμιέρα στην Ελλάδα

Οι Momix με νέα χορογραφία και πρεμιέρα στην Ελλάδα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΟΡΟΣ. «Νομίζω ότι αυτό που ονομάζεται παγκόσμια οικονομική κρίση είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Το κυρίως σώμα, το πιο επικίνδυνο, το απειλητικότερο για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή, είναι η τρέχουσα παγκόσμια μελαγχολία…». Ο Μόουζες Πέντλετον, καλλιτεχνικός διευθυντής των Momix, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα του χορογραφία με τίτλο «Botanica» («ένα εμβόλιο για την επιδημία της μελαγχολίας»!) που θα κάνει πρεμιέρα το 2010 στη Νέα Υόρκη. Μέχρι εκείνη την ημέρα που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ό, τι καινούργιο έχει σκαρφιστεί ο ιδρυτής μιας από τις δημοφιλέστερες χορευτικές ομάδες του κόσμου, οι Μomix, σε μία ακόμη εμφάνισή τους στην Ελλάδα, θα παρουσιάσουν την καινούργια τους παράσταση με αποσπάσματα από τις καλύτερές τους δουλειές. «Best of Momix» στο θέατρο «Παλλάς» στην Αθήνα, από την 1η έως τις 6 Δεκεμβρίου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 8 έως τις 10/12.

Συνύπαρξη τεχνών

Πριν από περίπου τριάντα χρόνια, όταν πρωτοξεκίνησε ο Μόουζες Πέντλετον πειραματίστηκε με τα σώματα των χορευτών του, προσπαθώντας μαζί τους να ορίσει ένα φρέσκο, νέο σκηνικό είδος, στηριγμένο στη συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών παραστατικών τεχνών. Τη μιμική, τα ακροβατικά, τον χορό, αλλά και παραδοσιακές τεχνικές, όπως αυτή του Μαύρου Θεάτρου, του Θεάτρου Σκιών και του κουκλοθεάτρου. Το αποτέλεσμα ήταν η χαρακτηριστική κίνηση και οι εμπνευσμένες, χιουμοριστικές παραστάσεις των Μomix, που κέρδισαν την αγάπη του κοινού διεθνώς. Το «Best of Momix» περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα «Momix Classic», «Orbit», «Opus Cactus» και «Lunar Sea».

Κρατήσεις: «Παλλάς», τηλ. 210-32.13.100, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τηλ. 2310-895.939.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή