Καλοφτιαγμένη περιπέτεια αλλά όχι ξεχωριστή

Καλοφτιαγμένη περιπέτεια αλλά όχι ξεχωριστή

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Iron Man 2 ***

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό

Ερμηνείες: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Μίκι Ρουρκ, Σκάρλετ Τζόχανσον, Σαμ Ρόκγουελ, Ντον Τσιντλ

ΚΡΙΤΙΚΗ. Είναι εξαιρετικά μεγάλη η πίεση στους δημιουργούς μιας επιτυχημένης ταινίας όταν ετοιμάζουν το σίκουελ. Πρέπει να σταθούν στο ύψος της προηγούμενης ταινίας και να προσφέρουν ακόμη περισσότερα, ώστε το κοινό να ικανοποιηθεί, να χορτάσει θέαμα και δράση. Ο πρώτος «Iron Man» ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη, γιατί έδωσε διαφορετική πνοή στο είδος των ταινιών που βασίζονται σε κόμικς.

Με ένα σχόλιο για το εμπόριο όπλων, πολύ χιούμορ, δράση και τη χαρισματική προσωπικότητα του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, η ταινία εκείνη πραγματικά ξεχώριζε. Η νέα περιπέτεια έχει την ίδια αρχική ομάδα, συν μια τετράδα πολύ καλών ηθοποιών (Ρουρκ, Τζόχανσον, Ρόκγουελ, Τσιντλ). Ομως είναι σαφές το άγχος των παραγωγών να στήσουν μια ταινία που να έχει περισσότερο θέαμα και εντονότερη δράση, ξεχνώντας όμως το ιδιαίτερο χιούμορ, που έκανε την ταινία να διαφέρει. Το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να απογοητεύσει τους φίλους του είδους. Είναι μια καλοφτιαγμένη χορταστική περιπέτεια. Ξεχωριστή όμως δεν είναι.

Οι άλλες ταινίες

Ενα τυπικό θέμα ερωτικού δράματος, αλλά με χειρισμό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, έχει το «Φεύγω» (***) της Κατρίν Κορσινί. Η Κριστίν Σκοτ Τόμας -με τα άψογα γαλλικά της- πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Σουζάν, μιας αστής συζύγου, που πλήττει με τη ζωή της. Η φρεσκάδα έρχεται στο πρόσωπο ενός εργάτη που ανακαινίζει το σπίτι της. Και καθώς η Σουζάν θα υποκύψει στο ερωτικό πάθος, θα δώσει την αφορμή στον άντρα της να τη διεκδικήσει με κάθε πιθανό τρόπο, ακόμη και με βίαια και αθέμιτα μέσα. Βασικό προσόν της ταινίας είναι οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών. Δίπλα στην Κριστίν Σκοτ Τόμας παίζουν ο Σερζί Λοπέζ στον ρόλο του εραστή και ο Ιβάν Ατάλ στον ρόλο του συζύγου.

Η «Μοναξιά» (**1/2) του Χαϊμέ Ροσάλες παρουσιάζει τις ιστορίες δύο γυναικών στη Μαδρίτη, που για διαφορετικούς λόγους επηρεάζονται με δραματικό τρόπο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο Ροσάλες χρησιμοποιώντας πολύ συχνά το split screen μοιράζει την οθόνη στις δύο ηρωίδες, παρακολουθώντας τις παράλληλα. Τέλος, προβάλλονται και τα «Κόλπα» του Αντρέι Γιακιμόφσκι, η ιστορία δύο αδελφών που μεγαλώνουν σε μια μικρή πόλη της Πολωνίας, με τον μικρό αδελφό να αναζητεί τον πατέρα που έχει φύγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή