Προτασεις

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Δημήτρης Περδικίδης

Χανιά

Αναδρομική έκθεση του Ελληνα ζωγράφου της διασποράς Δημήτρη Περδικίδη, εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων την Τετάρτη 26 Μαΐου. Η έκθεση που έχει τίτλο «Δημήτρης Περδικίδης: Ποιητής της ύλης, Χρονικογράφος της εποχής του», διοργανώνεται σε συνεργασία με τον συλλέκτη Κώστα Ιωαννίδη, επίτιμο Σύμβουλο της Πινακοθήκης και με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μπίας Παπαδοπούλου. Διάρκεια έως τις 22 Ιουλίου.

ΘΕΑΤΡΟ

Ερωτικά γράμματα

Σύρος

Η Θεατρική Εταιρεία Πόλις παρουσιάζει από τις 26 έως τις 29 Μαΐου στις 21.15 στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου την παράσταση «Αγαπημένε μου συγγραφέα… Αγαπητή πρωταγωνίστρια…». Η παράσταση βασίζεται στην ερωτική αλληλογραφία του θεατρικού συγγραφέα Αντον Τσέχοφ με την ηθοποιό Ολγα Κνίπερ. Το υλικό της παράστασης αντλήθηκε από την ερωτική αλληλογραφία του ζευγαριού, τις βιογραφίες του συγγραφέα και της ηθοποιού, καθώς και από το έργο της Κάρολ Ροκαμόρα: «Παίρνω το χέρι σας στο δικό μου…». Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που κράτησε έξι χρόνια και καταγράφηκε σε 800 περίπου ερωτικά γράμματα. Σε σκηνοθεσία Ελένης Γεωργοπούλου.

ΘΕΑΤΡΟ

Περιοδεία

Ιωάννινα, Κοζάνη

Η παράσταση «Οι Τρομεροί Γονείς» του Ζαν Κοκτώ ταξιδεύει σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας. Το έργο, «ένα δράμα που όμως είναι κωμωδία και που ο πυρήνας του θα ήταν η πλοκή φάρσας» σύμφωνα με τον ίδιο τον Κοκτώ, σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης. Πρωταγωνιστούν οι: Τάσος Χαλκιάς, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Σαράντος Γεωγλερής και Ιωάννα Πηλιχού. Απόψε, στα Ιωάννινα (Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, 9.30 μ.μ., τηλ. 26510-37333) και αύριο στην Κοζάνη (Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, 7 μ.μ. και 9.30 μ.μ., τηλ. 24610-36613).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Φωτομπιενάλε

Θεσσαλονίκη

Τεράστια, μονότονα κτιριακά συμπλέγματα, πάρκα και ουρανοξύστες σχεδιασμένοι από τους πιο διάσημους αρχιτέκτονες στον κόσμο από τη μια πλευρά, μικροί, παραδοσιακοί κήποι από την άλλη. Οι ασπρόμαυρες εικόνες της Inger Lise Rasmussen παρουσιάζονται στο πλαίσιο της 21ης Διεθνούς Φωτογραφικής Συνάντησης PhotoBiennale 2010 στη Στοά Μπεζεστένι (Βενιζέλου 33, Θεσσαλονίκη). Εως 30 Μαΐου.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ηλέκτρα»

Θεσσαλονίκη

Με υλικό απ’ τον μύθο των Ατρειδών που εστιάζει στον κόσμο που περιβάλλει την Ηλέκτρα, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ηλέκτρα – Σκηνική Σύνθεση από τον μύθο των Ατρειδών», μια παράσταση σε εξέλιξη, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Τελευταία παράσταση απόψε, στην σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (τηλ. 2310-288.000).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή