Εικαστικη ατζεντα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το δεξί. Μια νέα γκαλερί με το όνομα Εlica (Ομήρου 27) άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό. Η παρθενική της έκθεση «Μεσάνυχτα στον κήπο του καλού και του κακού» φιλοξενεί τα έργα 11 καλλιτεχνών: Νίκος Ασλανίδης – Βασίλης Βασιλακάκης – Τάκης Γερμενής – Βαγγέλης Γκόκας – Χριστόφορος Δουλγέρης – Παναγιώτης Λάμπρου – Ιρις Πλαϊτάκη – Νατάσσα Πουλαντζά – Γιώργος Πρίνος – Νίκος Σεπετζόγλου – Κώστας Τσώλης. Διάρκεια μέχρι και τις 19 Ιουνίου.

Νο money, just honey. Επτά καλλιτέχνες της street art ή urban art σχολιάζουν τα τεκταινόμενα της οικονομικής κρίσης σε μια έκθεση που φιλοξενείται μέχρι και τα τέλη Ιουνίου στην γκαλερί της Αγγελικής Αντωνοπούλου (Αριστοφάνους 20, Ψυρρή). Είναι οι οι Σωκράτης Αργείτης, Αλέξανδρος Βασμουλάκης, iNO, Jamer, Δημήτρης Ταξής, Παύλος Τσάκωνας και Βαγγέλης Χούρσογλου.

Ενθυμήσεις ταξιδίων. Ο Αλέξανδρος Γεωργίου κάνει μεγάλα ταξίδια ανά τον κόσμο, τα οποία του παρέχουν το απαραίτητο υλικό για την εικαστική του δουλειά. Ορισμένοι συλλέκτες και φίλοι υποστηρίζουν τα ταξίδια αυτά κι ενώ ταξιδεύει, φτιάχνει έργα που στέλνει καθημερινά στους συμμετέχοντες μέσω ταχυδρομείου. Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου (Δημοφώντος 30, Θησείο) παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο «Βαρανάσι». Το 2009, έζησε και δούλεψε στο Βαρανάσι της Ινδίας για έναν ολόκληρο χρόνο. Μέχρι τις 6 Ιουνίου.

Τενεκεδούπολη. Η γκαλερί Ζουμπουλάκη στην πλατεία Κολωνακίου παρουσιάζει τη νέα δουλειά του Διαμαντή Αϊδίνη, «Pupo per Oddo», ώς τις 5 Ιουνίου. Μια εκτεταμένη τρισδιάστατη εγκατάσταση που αναπαριστά τη φανταστική πόλη του καλλιτέχνη με κτίρια από σίδηρο και μπρούντζο, επιζωγραφισμένα.

Κυκλαδίτικα γλυπτά. Γλυπτικές φόρμες και σύμβολα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης με επιρροές από την κυκλαδίτικη τέχνη αποτελούν τη νέα έκθεση του Γιώργου Σεπετζόγλου που εγκαινιάζεται από την gallery GAYED (Αλωπεκής 10, Κολωνάκι) την Πέμπτη 27 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή