Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Τεχνόπολη

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Τεχνόπολη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να υπογραμμίσει πως ο σύγχρονος χορός σήμερα ενδιαφέρει όλο και περισσότερο κοινό, διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαργκώς Περδίκη. Τρεις σημαντικές ομάδες, από την Ισπανία, τη Νορβηγία και τη Γερμανία είναι τα φετινά highlights όμως ολόκληρο το πρόγραμμα των παραστάσεων που ξεκινάει την 1η και διαρκεί έως τις 18 Ιουλίου στον χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι έχει ενδιαφέρον.

Η αρχή θα γίνει με την ομάδα «Ballet Junior of Geneva» η οποία θα παρουσιάσει τη χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη «Do-us-apart» (2 – 4/7), μια παράσταση διάρκειας τριάντα λεπτών σε μουσική Diamanda Galas, Meredith Monk και Marina Rosenfeld. Στη συνέχει, η ομάδα του Cesc Gelabert «Companyia de Danse from Barcelona» (8, 9/7) θα ανεβάσει το «Sense Fi/Conquassabit», μια νέα παραγωγή της ομάδας η οποία απαρτίζεται από δύο διαφορετικές χορογραφίες του Gelabert. Με ενθουσιασμό αναμένεται το «Χορευτικό αφιέρωμα στην τέχνη του ποδοσφαίρου» της νορβηγικής ομάδας «Jo Stromgren Kompani» (11, 12/7) και οι παραστάσεις του Folkwang Tanzstudio από την Γερμανία (14, 15/7), συγκρότημα που στο παρελθόν έχει λειτουργήσει υπό τη διεύθυνση της Πίνα Μπάους.

Από ελληνικές συμμετοχές θα δούμε τη νέα δουλειά του Κωνσταντίνου Ρήγου «Ντυμένοι – Γυμνοί» που θα παρουσιάζεται καθημερινά σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Πρωταγωνιστές, δύο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας που στην εξέλιξη της δράσης θα απεκδυθούν για να παραμείνουν δύο σώματα γυμνά σ’ ένα χώρο καθορισμένο από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν. Τέλος, η ομάδα χορού «Αερίτες» θα δείξει την καινούργια της παράσταση «d.Opa!» (16/7) με θέμα την «εθνοχορευτική» μας ταυτότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή