Ελληνικό έργο για όργανο στο Γουεστμίνστερ

Ελληνικό έργο για όργανο στο Γουεστμίνστερ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Ελληνικό έργο για εκκλησιαστικό όργανο θα εκτελεστεί σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση την Κυριακή 4 Ιουλίου στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο. Πρόκειται για το έργο του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου «Επτά Μικρά Μυστικά», το οποίο θα ερμηνευθεί από δύο Ελληνίδες οργανίστες, την Ελένη Κεβεντζίδου και την Ουρανία Γκάσιου, που κάνουν ήδη καριέρα στην Αγγλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με διακρίσεις και βραβεία.

Στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ διοργανώνεται φέτος από τις 20 Ιουνίου και για τέσσερις εβδομάδες ένας κύκλος συναυλιών, στον οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι οργανίστες όπως οι James O’ Donell και Steven Disley. Στη συναυλία της 4ης Ιουλίου, θα ακουστούν πέρα από το έργο του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, έργα Ντέιβιντ Μπριγκς, Τσαϊκόσφκσι και Ζαν Λανγλέ.

«Τα «Επτά Μικρά Μυστικά» είναι επτά προσωπικές εμπειρίες, επτά δρόμοι για να εκφράσω αυτό που έλεγε ο Αϊνστάιν ότι, δηλαδή, το βασικό συναίσθημα που κυριαρχεί στην αληθινή τέχνη και αληθινή επιστήμη είναι αυτό από το οποίο γεννήθηκε η θρησκεία», σχολιάζει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. «Το έργο γράφτηκε ειδικά για την Ελένη Κεβεντζίδου και την Ουρανία Γκάσιου και είναι υπέροχο ότι πρόκειται να ακουστεί για πρώτη φορά σε αυτόν τον χώρο που συνδυάζει τέλεια τη Θρησκεία, την Ιστορία και την Τέχνη».

Η Ελένη Κεβεντζίδου και η Ουρανία Γκάσιου σπούδασαν κοντά στον Nicolas Kynaston και είναι υπότροφες του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Ιδρύματος Ωνάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή