Η τρίμηνη σιέστα της ελληνικής τηλεόρασης

Η τρίμηνη σιέστα της ελληνικής τηλεόρασης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η τηλεόραση παίρνει όσες διακοπές παίρνει ένας μαθητής του δημοτικού; Εδώ και μία εβδομάδα τουλάχιστον, οι επαναλήψεις δίνουν και παίρνουν, καμιά φορά και δύο επεισόδια απανωτά. Μαραθώνιος αναμασήματος για τρεις ολόκληρους μήνες…

Είμαστε σύμφωνοι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν «βγαίνει» οικονομικά να παίζει μια εκπομπή όλη τη χρονιά, αλλά αυτό το έχουν καταπολεμήσει τα ξένα κανάλια, καταργώντας την έννοια της σεζόν και ξεκινώντας νέες σειρές και νέα προγράμματα την ίδια εποχή που τελειώνουν άλλα. Ετσι, δύο και τρεις φορές τον χρόνο παρατηρείται νέα σοδειά και ο ανταγωνισμός πυροδοτεί νέες ιδέες και ούτω καθ’ εξής.

Στην Ελλάδα, σαν να έχουν συμφωνήσει όλοι μεταξύ τους ότι το καλοκαίρι κατεβάζουμε τα στόρια, πετάμε ένα «Ντόλτσε Βίτα» στην καλύτερη κι ένα «Κωνσταντίνου και Ελένης» στη χειρότερη και αφήνουμε τις στάρλετ των πρωινάδικων και των μεσημεριανάδικων να ξεκουραστούν (…) λίγο στις παραλίες της Μυκόνου, για να επανέλθουν φρέσκιες φρέσκιες αρχές Οκτωβρίου. Η Μενεγάκη μας αποχαιρέτησε για το καλοκαίρι πρώτη απ’ όλους. Η «πρωινή» Ελεονώρα Μελέτη μας ευχήθηκε καλό καλοκαίρι τελευταία, αλλά βέβαια πριν καλά καλά μπει ο Ιούλιος. Στη θέση της, στο σλοτ των 8 με 10 το πρωί, καρτούν με απαίσια ελληνική μεταγλώττιση.

Δεν είναι τόσο ότι μας λείπουν το πρωινό κουτσομπολιό ή οι χιλιοειπωμένες συνταγές κάποιας «σοκολατόπιτας» που βασικά είναι μπράουνις με ελληνικό επίθετο. Ούτε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τις πιρουέτες της κ. Μανωλίδου και τις μπηχτές του κ. Ψινάκη (γιατί και τα ριάλιτι και τα τάλεντ σόου, διακοπές έχουν πάει).

Μας διακατέχει απλά ένα αίσθημα αδικίας. Τη στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε και ζούμε τη ρουτίνα μας κι ας είναι μέσα Ιουλίου ή τέλη Αυγούστου, η τρίμηνη σιέστα της ελληνικής τηλεόρασης μοιάζει ξεδιάντροπη. Πόσω μάλλον προδοτική για τον εαυτό της, αφού όλη τη σεζόν -που επιμένουμε ότι αυτή η λέξη δεν θα έπρεπε να υφίσταται πλέον- ορκίζεται στην 24ωρη ετοιμότητά της στην αποκάλυψη και στον σχολιασμό. Είτε το αντικείμενο είναι κίτρινο είτε όχι. Τα κους-κους ελαττώθηκαν, οι σαπουνόπερες πάγωσαν στον χρόνο, οι παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων παρέδωσαν τα όπλα και το πράιμ τάιμ άνοιξε την αγκαλιά του στις τουρκικές «Χίλιες και Μία Νύχτες». Αν βασίζαμε όλη μας την πληροφόρηση στην ελληνική τηλεόραση, τότε σίγουρα θα νομίζαμε ότι το καλοκαίρι στην Ελλάδα, τίποτα δεν λειτουργεί. Για τον Αύγουστο το ξέραμε… Τώρα και από αρχές Ιουλίου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή