Κλασικές ταινίες στο «Σινέ Στέλλα»

Κλασικές ταινίες στο «Σινέ Στέλλα»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Ενας μήνας με προβολές κλασικών ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου ξεκινάει την Πέμπτη 26 Αυγούστου στον θερινό κινηματογράφο του Δήμου Αθηναίων «Σινέ Στέλλα», στην οδό Τενέδου 34, στην Κυψέλη. Το αφιέρωμα χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες αρχίζοντας με ταινίες του Αλφρεντ Χίτσκοκ από τη δεκαετία του 1950 (Σιωπηλός μάρτυρας, Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων, Δεσμώτης του ιλίγγου, 26-29/8).

Ακολουθεί, αφιέρωμα στην Οντρεϊ Χέπμπορν (Ραντεβού στο Παρίσι, Διακοπές στη Ρώμη, Πρόγευμα στο Τίφανις, 30/8-5/9). Σειρά έχει μετά, το αφιέρωμα στη γαλλική νουβέλ βαγκ (6-12/9) με ταινίες του Γκοντάρ (Ο τρελός Πιερό, Περιφρόνηση) και του Ντασσέν (Ριφιφί). Η τελική ενότητα αφορά θεατρικά έργα μεταφερμένα στη μεγάλη οθόνη (Θείος Βάνιας του Κοντσαλόφσκι, Δεσποινίς Τζούλια του Σιόμπεργκ, Αμλετ του Λόρενς Ολίβιε και Τρικυμία του Ντέρεκ Τζάρμαν, 13-19/9).

Παράλληλα με τις προβολές, έχει προγραμματιστεί και ημερολόγιο ειδικών εκδηλώσεων. Την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του αφιερώματος στην Οντρεϊ Χέπμπορν, οι κριτικοί κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης (Mad TV) και Παναγιώτης Παναγόπουλος («Καθημερινή») προλογίζουν την προβολή της ταινίας «Πρόγευμα στο Τίφανις» του Μπλέικ Εντουαρντς και συνομιλούν με το κοινό για τη ρομαντική κομεντί στο σινεμά.

Την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, στο αφιέρωμα για τη γαλλική νουβέλ βαγκ, θα είναι παρόντες για να προλογίσουν την ταινία «Ριφιφί», ο κριτικός κινηματογράφου και συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Νότης Φάρσος και ο κριτικός και διευθυντής του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Βασίλης Κεχαγιάς. Θα συζητήσουν για το γαλλικό σινεμά της δεκαετίας του 1950.

Τέλος, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, ο συγγραφέας Μήτσος Κασόλας θα προλογίσει την προβολή της ταινίας «Δεσποινίς Τζούλια» και θα συνομιλήσει με το κοινό για την τέχνη της μεταφοράς θεατρικών έργων στο σινεμά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή