Η πριγκίπισσα της κάντρι μουσικής

Η πριγκίπισσα της κάντρι μουσικής

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣΩΠΑ. Δεν είναι εξαιρετικά όμορφη. Παρόλο που είναι πάντα πολύ περιποιημένη. Ούτε εξαιρετικά γλυκιά. Παρόλο που η ιστοσελίδα της μοιάζει με καραμέλα και τα μαλλιά της είναι συνήθως διακοσμημένα με κομψές πλεξούδες σε κορδέλες. Δεν είναι καν φοβερά επικοινωνιακή, παρόλο που πάντα καταφέρνει να συγκινήσει.

Στα βραβεία MTV του περασμένου Σεπτεμβρίου, την συμπάθησαν ακόμα και εκείνοι που μισούν την κάντρι. Τότε ήταν που ο σούπερ ράπερ Κάνιε Γουέστ την είχε προσβάλει δημοσίως, ξεσπώντας υστερικά για την «άδικη» βράβευσή της και υμνώντας την Μπιγιονσέ, την «πραγματική νικήτρια της βραδιάς». Η Τέιλορ Σουίφτ έμεινε σύξυλη, χωρίς να ξέρει πώς να αντιδράσει. Στο τέλος βέβαια βγήκε κερδισμένη, γιατί η σιωπή είναι χρυσός και η καλή της ανατροφή αναδείχθηκε μέσα από την ευγενική της παρουσία και την έλλειψη μένους. Και ζωντανά και διαδικτυακά.

Γιατί η 21χρονη εστεμμένη πριγκίπισσα-νεράιδα της κάντρι μουσικής και ορκισμένη θαυμάστρια της Σανάια Τουέιν έχει το Διαδίκτυο με το μέρος της. Ανήκει και έχει απήχηση σε μια γενιά που λειτουργεί καθημερινά σχεδόν αυτονόητα μέσα από διαδικτυακές συναλλαγές, κοινωνικού, ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου. Αποτέλεσμα; Κανένας άλλος καλλιτέχνης της κάντρι μουσικής δεν έχει καταφέρει να την ξεπεράσει στις πωλήσεις στο Ιντερνετ. Τα singles της κατέχουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις υψηλότερες πωλήσεις του είδους. Και δεν είναι τυχαίο, διότι η Τέιλορ Σουίφτ δεν είναι ούτε Μάιλι Σάιρους (το μικρομέγαλο που ενσαρκώνει τη δημοφιλή Χάνα Μοντάνα) ούτε Χίλαρι Νταφ (σαχλή βετεράνα τραγουδο-ηθοποιός της Ντίσνεϊ), ούτε παιδί-θαύμα του πακέτου High School Musical. Οι στίχοι των τραγουδιών της είναι δικοί της, αναφέρονται σε προσωπικές εμπειρίες και μοιάζουν να αγγίζουν πολύ περισσότερο κόσμο από τα πιο προβλεπόμενα 12χρονα. Γράφει για την απόρριψη από εκείνους που θα έπρεπε να είναι πιο δεκτικοί μαζί της -ας μείνουμε στο ότι δεν είχε πολλούς φίλους καθώς μεγάλωνε-, για το αγόρι που έπαιξε κάποτε κιθάρα μαζί της… Η φωνή της μοιάζει πιο ώριμη από το παρουσιαστικό της, χωρίς όμως να είναι επιτηδευμένη. Και η συμπεριφορά της είναι άψογη. Συντηρεί τον λογαριασμό της στο twitter αγγίζοντας με υπευθυνότητα τις 12χρονες θαυμάστριές της. Κουβεντιάζει στην πρωινή εκπομπή The View αγγίζοντας νοικοκυρές. Και όταν αποφασίζει να δώσει, δεν κάνει καμία έκπτωση, αγγίζοντας κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται άμεση βοήθεια (βλέπε θύματα κατακλυσμών και πυρκαγιών, από την Αϊόβα στην Αυστραλία, έως όλα εκείνα τα σχολεία στα οποία φοίτησε ως παιδί, και που σε κανένα δεν «κόλλησε» πραγματικά).

Το περιοδικό Forbes φέτος την κατατάσσει στους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη. Η ίδια, δεν δείχνει να ψωνίζεται όμως. Απόψε κάνει πρεμιέρα στο MTV Greece το καινούργιο της βίντεο κλιπ. Αν δεν έχετε συστηθεί ακόμα, καιρός είναι να το κάνετε. Αλλιώς, υπάρχει και το YouTube…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή