Οι U2, οι συναυλίες, το πρόστιμο και το λεύκωμα

Οι U2, οι συναυλίες, το πρόστιμο και το λεύκωμα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Μας ενδιαφέρει να μαθαίνουμε ό,τι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με τους U2, γιατί σε λίγες ημέρες (στις 3 Σεπτεμβρίου) θα δώσουν μια συναυλία στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λίγες ημέρες λοιπόν πριν, το ιρλανδέζικο συγκρότημα που φημίζεται για τα σόου-υπερπαραγωγές του, εμφανίστηκε στη Ρωσία.

Η πρώτη συναυλία των U2 στη Ρωσία ξεκίνησε επεισοδιακά, καθώς αστυνομικοί συνέλαβαν ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως δεν είχαν άδεια να μοιράζουν ενημερωτικά έντυπα έξω από τον συναυλιακό χώρο στη Μόσχα.

Η Διεθνής Αμνηστία είναι παρούσα σε αρκετούς σταθμούς στη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας του γκρουπ. «Δεν ξέρω αν ο Μπόνο ξέρει τι μας συνέβη», είπε ο Σεργκέι Νικιτίν, εκ μέρους της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οι Ισπανοί με τη σειρά τους έδωσαν πρόστιμο στο συγκρότημα για τα ντεσιμπέλ. Πόσο θα είναι το πρόστιμο; 14.723 λίρες, μάλλον μικρό ποσό αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για την μπάντα με τις υψηλότερες πωλήσεις διεθνώς. Λίγο πριν από την αθηναϊκή συναυλία, προλαβαίνουμε να διαβάσουμε το λεύκωμα «U2, η θέα από την κορυφή» (εκδ. Οξύ, Mad books), για το κρεσέντο και τη μνήμη, την προπαγάνδα, την περιστροφή σε 360 μοίρες και την απαραίτητη χρονική ραχοκοκαλιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή