Το Χόλιγουντ βραβεύει τον Ζαν Λικ Γκοντάρ

Το Χόλιγουντ βραβεύει τον Ζαν Λικ Γκοντάρ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Η Ακαδημία Κινηματογράφου αποφάσισε να απονείμει ένα τιμητικό Οσκαρ στον Φράνσις Φορντ Κόπολα για το σύνολο της καριέρας του, όμως στην ανακοίνωση για τα τιμητικά βραβεία την παράσταση έκλεψε ο Ζαν Λικ Γκοντάρ.

Για 24 ώρες οι άνθρωποι της Ακαδημίας προσπαθούσαν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τον Γκοντάρ, προκειμένου να τον ενημερώσουν ότι θα βραβευτεί, όμως οι προσπάθειές τους ήταν ανεπιτυχείς.

Μέσω συνεργατών και φίλων και τώρα πια και μέσω των ειδήσεων και των εφημερίδων, ο Γκοντάρ θα έχει πληροφορηθεί την τιμητική βράβευσή του από την Ακαδημία. Ομως πιθανότατα θα είναι ένας από τους ελάχιστους βραβευθέντες που δεν εμφανίστηκαν να παραλάβουν το τιμητικό βραβείο τους.

Πέρα από τη δηλωμένη του αντιπάθεια για το Χόλιγουντ, ο Γκοντάρ σιχαίνεται να πετάει με το αεροπλάνο και ειδικά σε πτήσεις μεγάλης διάρκειας, κυρίως επειδή δεν μπορεί να καπνίζει.

Μαζί με τον σκηνοθέτη που συνέδεσε το όνομά του με τη γαλλική νουβέλ βαγκ, θα βραβευτούν ο Κόπολα (με το βραβείο Ιρβινγκ Θάλμπεργκ), ένας από τους κυριότερους σκηνοθέτες της αναγέννησης του αμερικανικού κινηματογράφου, ο οποίος είναι ήδη κάτοχος πέντε Οσκαρ, ο παλαίμαχος ηθοποιός Ελάι Γουάλας, που έχει φτάσει τα 94 χρόνια και παίζει ακόμη, καθώς και ο ιστορικός του βωβού κινηματογράφου Κέβιν Μπράουνλο.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου σε ξεχωριστή εκδήλωση, όπως συμβαίνει από την περασμένη χρονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή