Γκαλά αφιερωμένο στον Νουρέγιεφ

Γκαλά αφιερωμένο στον Νουρέγιεφ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Gala αυτό είναι αφιερωμένο στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο οποίος ζει μαζί μας, βρίσκεται ανάμεσά μας, μας εμπνέει και θα τον θυμόμαστε για πάντα» είναι τα λόγια του κορυφαίου χορευτή του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας, David Makhateli, καλλιτεχνικού διευθυντή του Γκαλά «Tribute to Rudolf Nureyev», που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγο καιρό στο Λονδίνο. Η παράσταση ήταν πολυαναμενόμενη και προγραμματισμένη να παρουσιαστεί τον Ιούλιο στο Ηρώδειο, όμως τεχνικά προβλήματα μετέθεσαν την πραγματοποίησή της για αύριο το βράδυ στον ίδιο χώρο.

Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ υπήρξε ο μεγαλύτερος ίσως χορευτής από την εποχή του Νιζίνσκι από το 1961, όταν έφυγε από τη Ρωσία κι έγινε το σύμβολο της ρωσικής χορευτικής παράδοσης σε όλο τον κόσμο. Η μακρόχρονη συνεργασία του με την Ντέιμ Μαργκότ Φοντέιν στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας έμεινε στην ιστορία του μπαλέτου. Το όνομά του, που σημαίνει «ακτίνα φωτός», ήταν πραγματικά ένας φωτεινός φάρος που καθοδηγούσε τους νέους χορευτές, καθώς εναλλασσόταν μεταξύ των μοντέρνων και των κλασικών χορογραφιών αποκαλύπτοντας τη φλόγα και το πάθος του για τον χορό. Σε αυτό το ιδιαίτερο αφιέρωμα, μπαλέτα που χόρεψε ή και χορογράφησε ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ θα παρουσιαστούν από κορυφαίους χορευτές του Μπολσόι, του Μαριίνσκι, του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας, του Αγγλικού Εθνικού Μπαλέτου, του Μπαλέτου της Οπερας του Παρισιού, του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου και του Εθνικού Μπαλέτου Ολλανδίας. Θα δούμε μεταξύ άλλων τους Alina Cojocaru, Johan Kobborg, Delphine Moussin, Alessio Carbone, Alina Somova, Lucia Lacarra σε αποσπάσματα από τα έργα «Η Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Ραϋμόνδα», «Ο Κουρσάρος», «Λίμνη των Κύκνων», «Ωραία Κοιμωμένη» κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή