Η ιδιωτική ζωή στον βωμό της τηλεθέασης

Η ιδιωτική ζωή στον βωμό της τηλεθέασης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πέμπτο κατά σειρά «Βig Brother», το πιο αδιάφορο κατά κοινή ομολογία, ολοκληρώθηκε πρόσφατα αναδεικνύοντας νικητή τον «Φούκο», κατά κόσμον Γιάννη Φουκάκη, που καρπώθηκε το διόλου ευκαταφρόνητο έπαθλο των 170.000 ευρώ. Μετά το ακόμα πιο αδιάφορο φινάλε, ακολούθησαν δύο ειδικές εκπομπές «Φούκος, η επιστροφή» αλλά και το σίκουελ «Φούκος, η επιστροφή 2», έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Ο κατάλογος όμως των ελληνικών ριάλιτι ή έστω των εκπομπών με στοιχεία ριάλιτι παραμένει αρκετά μακρύς και προβλέπεται ακόμα μακρύτερος. Ριάλιτι με θέμα την ανάδειξη ταλέντων, στην κουζίνα, στο τραγούδι, στον χορό, ριάλιτι συνοικεσίων ή αισθηματικών γνωριμιών παραμένουν οι δημοφιλέστερες εκπομπές την ώρα μάλιστα που οι ελληνικές σειρές αποτελούν πλέον είδος προς εξαφάνιση.

Τον τελευταίο καιρό «μεταλλαγμένα» ριάλιτι, ακόμα πιο ευτελή, ρίχνονται στη μάχη της τηλεθέασης. Ενα από αυτά είναι το scripted reality show, δηλαδή το ριάλιτι που βασίζεται σε σενάριο. Τέτοιες είναι οι «Οικογενειακές ιστορίες» που προβάλλονται καθημερινά στον Αlpha με ανέλπιστα υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Πρόκειται για δραματοποιημένες ιστορίες με πρωταγωνιστές άγνωστους στο πλατύ κοινό ηθοποιούς.

«Real life πρόγραμμα» βαφτίζουν οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 το «Real housewives οf Athens», το οποίο αναμένεται να βγει στον αέρα σύντομα. Εξι αναγνωρίσιμες και ευκατάστατες Ελληνίδες που διανύουν τα -άντα (Ιωάννα Σουλιώτη, Αννίτα Ναθαναήλ, Χριστίνα Παππά, Ορθούλα Παπαδάκου, Φώφη Μαστροκώστα, Τζο Τόγκου) αποκαλύπτουν στον φακό στιγμές από την καθημερινή τους ζωή αλλά και το lifestyle τους. Σενάριο εδώ δεν υπάρχει. «Δεν είναι ριάλιτι, γιατί το παίρνετε έτσι», απαντούσε σε σχετική ερώτηση μία εκ των κυριών που ήταν προσκεκλημένη σε πρωινάδικο. «Δεν διαγωνίζεσαι, δεν παίρνεις χρηματικό ποσό, δεν ψηφίζει ο κόσμος». Μα ναι, δεν είναι ριάλιτι, είναι real life πρόγραμμα, λέμε. Οπως και το «Νext top Model», το «Εφιάλτης στην κουζίνα» και η εκπομπή «Για λογαριασμό σας». Οποια ονομασία και να δώσουμε σε αυτού του είδους τα προγράμματα, η ουσία είναι μία. Η ιδιωτική ζωή θυσιάζεται στον βωμό της τηλεθέασης και η κατηφόρα στην τιβί δεν έχει τελειωμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή