ΕΣΗΕΑ κατά ΕΡΤ για πελατειακές σχέσεις

ΕΣΗΕΑ κατά ΕΡΤ για πελατειακές σχέσεις

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο διαφορετικές ανακοινώσεις που εξέδωσε χθες το Εποπτικό Οργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, καταφέρεται κατά της ΕΡΤ, καταγγέλλοντας τα φαινόμενα της πολυθεσίας, της αργομισθίας και του «ψυγείου» για όσους δεν είναι επιθυμητές οι υπηρεσίες τους, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία προσλήψεων στον πρόσφατο διαγωνισμό συμβασιούχων, τονίζοντας ότι «σε αρκετές περιπτώσεις επικράτησαν οι γνωστές αντιλήψεις πελατειακών σχέσεων», ενώ «αγνοήθηκαν άτομα με προϋπηρεσία πολλών χρόνων». Απαντώντας η ΕΡΤ τονίζει πως «την κοινή πεποίθηση ότι «στην κρατική ραδιοτηλεόραση επικρατούν φαινόμενα παρανομίας, ευνοιοκρατίας και διαφθοράς με στόχο το απροστάτευτο δημόσιο χρήμα», προσπαθεί με πολύ συγκεκριμένους τρόπους να αλλάξει η νέα Διοίκηση. Συγκεκριμένα, με την ανάρτηση στο Διαδίκτυο των Αποφάσεων του Δ.Σ., καθώς και τους κόστους των παραγωγών της, με την εσωτερική προκήρυξη κάθε θέσης που χηρεύει, με την ομόφωνη λήψη Αποφάσεων εργαζομένων / Διοίκησης σε κρίσιμα ζητήματα και με τη διαφανή διαδικασία προσλήψεων, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Τη σταθερή και σημαντική υποστήριξη που παρέχει η ΕΡΤ στο ντοκιμαντέρ ως ιδιαίτερο κινηματογραφικό είδος, αλλά και στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος Λ. Ταγματάρχης κατά την τελετή λήξης του φετινού 13ου Φεστιβάλ – Εικόνες του 21ου αιώνα. «Μόνο το 2010» είπε, «η ΕΡΤ μετέδωσε περισσότερες από 1.600 ώρες ελληνικού ντοκιμαντέρ, αριθμός που αυξάνεται αν προσθέταμε τα ξένα ντοκιμαντέρ, τις μισθώσεις και τις διεθνείς μας συμπαραγωγές». Παράλληλα, απένειμε το Βραβείο Doc on Air της ΕΡΤ, που συνοδεύει ποσό 7.000 ευρώ στο «The return» από τη Νορβηγία.

Το θέατρο έχει τιμητική θέση στην ΕΡΑ. Ετσι, στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, τη Δευτέρα 28/3, στις 21.00, ξαναχτυπάει «Το τρίτο κουδούνι», ανοίγοντας ένα νέο κύκλο μεταδόσεων παραστάσεων με έργα σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων, ξένων -όπως του Ισπανού Jose Sanchis Sinistera «Η πολιορκία του Λένινγκραντ» σε σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή, που θα ακούσουμε στην πρεμιέρα, με τις κ. Βαλάκου και Λυμπεροπούλου- αλλά και αρχαίας τραγωδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή