Καλλιτέχνες στηρίζουν τα ΑΣΚΙ

Καλλιτέχνες στηρίζουν τα ΑΣΚΙ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ. Τριάντα εννέα καλλιτέχνες προσέφεραν πενήντα ένα έργα για να ενισχύσουν τις δραστηριότητες ενός επιστημονικού και πνευματικού φορέα: των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ). Από τις 6 ώς τις 9 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων θα εκτεθούν έργα σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών. Ανάμεσά τους των Δημοσθένη Κοκκινίδη, Γιάννη Ψυχοπαίδη, Κυριάκου Κατζουράκη, Αλέξη Κυριτσόπουλου, Γιώργου Λαζόγκα, Αλέκου Λεβίδη, Χρόνη Μπότσογλου, Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, Μάριου Σπηλιώπουλου, Νίκου Στεφάνου, Αννας Φιλίνη, κ.ά.

Σε μια φάση δημιουργικής εξωστρέφειας, τα ΑΣΚΙ -από τους πλέον σημαντικούς αρχειακούς φορείς της χώρας, που συγκεντρώνουν περισσότερα από 4,5 εκατ. έγγραφα και τεκμήρια από την πρόσφατη πολιτική και κοινωνική ιστορία- αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες και τη διακοπή της κρατικής επιχορήγησης κάνοντας μια πρόσκληση σε εικαστικούς δημιουργούς.

Ετσι, τριάντα εννέα καλλιτέχνες προσέφεραν πρωτότυπα έργα για να ενισχύσουν τις πολλές και ουσιαστικές δραστηριότητες των ΑΣΚΙ (εκδόσεις, ψηφιοποιήσεις αρχείων και τεκμηρίων, διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων, εκθέσεων, κ.λπ.).

Από την Τετάρτη 6 Απριλίου, το Πνευματικό Κέντρο θα υποδέχεται όσους θέλουν να δουν όλα μαζί τα έργα των καλλιτεχνών. Το Σάββατο, 9 Απριλίου, στον ίδιο χώρο και στις 6.30 μ.μ. θα γίνει δημοπρασία για την πώληση των έργων, με την αφιλοκερδή συμμετοχή του Πέτρου Βέργου. Μια ουσιαστική «αντίδραση», με αρωγό την τέχνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή