Ο Guardian υμνεί τους Keep Shelly

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μια μπάντα που θα σε κάνει να χαίρεσαι που είσαι λυπημένος. Θα σε στοιχειώσει. Μάλλον δεν θα σε ανεβάσει. Παίζει σε ένα από τα αγαπημένα μας μουσικά είδη: μελαγχολική ντίσκο… Αυτός είναι ο ήχος της έλλειψης και της απώλειας… Ακούγεται σαν τους Πόρτισχεντ, αν τους υποχρέωνες με την απειλή όπλου να γράψουν μουσική για ένα ντοκιμαντέρ για την acid house», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα Guardian για το αθηναϊκό ντουέτο των Keep Shelly in Athens (ΚSΙΑ) με αφορμή το σινγκλ «Hauntin’ me». Τους έχουν συγκρίνει όμως και με τους Air, τους Everything but the Girl, τους Saint Etienne. Οπως και να ‘χει, οι Keep Shelly in Athens (όπως Kypseli ή Κυψέλη στην Αθήνα), η 21χρονη Sarah P (φωνητικά) και ο RΠR (μουσική), έχουν παρόν και μέλλον. Πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκαν στο Bios και ετοιμάζουν νέες συναυλίες εντός και εκτός. Το πρώτο σινγκλ κυκλοφόρησε από αγγλικό label (Τransparent) για να ακολουθήσει και ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. H μουσική τους; Ηλεκτρονική, χαμηλών τόνων, ατμοσφαιρική, ποπ.

Οι ίδιοι επιδιώκουν να είναι μυστηριώδεις, να μη δίνουν πολλές πληροφορίες για το ποιοι είναι και τι κάνουν. Ισως γιατί προτιμούν να μιλούν με τα τραγούδια τους, μέσα από το πρώτο τους EP, «In Love with Dusk». Ετοιμάζουν και μια συλλογή με προηγούμενα κομμάτια τους σε κασέτα για να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία. Στις 20 Μαΐου θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη στο Anorak Festival και στις 12 Ιουνίου έχουν προγραμματίσει να παίξουν στο Μάντσεστερ λάιβ, στο Parklife Festival. Για την ώρα παραμένουν στην Κυψέλη.

– Ορισμένοι σάς έμαθαν πρώτα από την κριτική της Guardian και άλλων μέσων και ύστερα από τη δουλειά σας. Πώς ξεκινήσατε εσείς την ιστορία των Keep Shelly in Athens και πώς φαντάζεστε την εξέλιξή της;

– Πράγματι αυτό ισχύει περισσότερο ίσως εδώ στην Ελλάδα. Στην αρχή είχαμε ανεβάσει τα πρώτα μας κομμάτια στο Ιντερνετ, λίγο αργότερα ακολούθησε το πρώτο μας EP σε βινύλιο, όπου γρήγορα εξαντλήθηκε και μετά κάποιες καλές κριτικές από διάφορα μουσικά sites και blogs του εξωτερικού, αυτά πριν από το δημοσίευμα της Guardian το οποίο ακολούθησε αμέσως μετά την κυκλοφορία ενός 7ιντσου βινυλίου στη Βρετανία περίπου πριν από ενάμιση μήνα.

– Με τι μοιάζει η μουσική σας, τι είδος, τι γκρουπ, τι σημείο αναφοράς και τι θα θεωρούσατε προσβολή αν σας έλεγαν ότι θυμίζει;

– Η μουσική μας είναι κατά βάση ηλεκτρονική χαμηλών συνήθως bpm. Αν κάποιος θα ήθελε να μας προσβάλει θα μπορούσε να το κάνει μάλλον ακόμη και αν επικαλούνταν αγαπημένες μας μουσικές.

– Κυψέλη. Ποιος σκέφτηκε τον τίτλο και πώς σας εμπνέει η γειτονιά σας των παιδικών χρόνων και η γειτονιά του σήμερα;

– Ναι. Keep Shelly in Athens. Μας βγήκε αβίαστα. Ακριβώς επειδή είναι η γειτονιά των παιδικών μας χρόνων, μας εμπνέει και την αγαπάμε.

– Πώς και δεν επιλέξατε να γίνετε γνωστοί μέσα από ένα τηλεοπτικό talent show αλλά ακολουθήσατε έναν πιο εναλλακτικό τρόπο;

– Πραγματικά δεν πιστεύουμε ότι επιλέξαμε κανέναν εναλλακτικό τρόπο. Αντίθετα τον κλασικό πατροπαράδοτο τρόπο με τα εργαλεία του σήμερα. Προσπαθούμε δηλαδή να παρουσιάσουμε τη μουσική μας στο κοινό με τον τρόπο που επιλέγουμε εμείς και όχι με τον τρόπο που θέλουν κάποιοι άλλοι, υπαγορεύοντάς μας το τι υποθετικά θα αρέσει στον κόσμο, τι πουλάει…

– Πώς λειτουργεί για εσάς το MySpace, το Facebook, το youtube και πώς τα εκμεταλλεύεστε;

– Είναι απαραίτητα εργαλεία για μια μπάντα του σήμερα που θέλει να επικοινωνήσει με ανθρώπους από όλον τον κόσμο, προσπαθώντας να ακουστεί η μουσική της.

– Το κλισέ παραμένει ότι το στοίχημα θα ήταν να γράφετε τραγούδια στα ελληνικά. Γιατί αγγλικά;

– Τα αγγλικά είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Τα επιλέξαμε γιατί θέλαμε και εμείς να επικοινωνήσουμε με όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται. Φυσικά και μας ενδιαφέρει να απευθυνθούμε και να επικοινωνήσουμε με το κοινό και στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή