Στην ΕΤ 3 η ιστορία της Θεσσαλονίκης

Στην ΕΤ 3 η ιστορία της Θεσσαλονίκης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Η ΕΡΤ 3 ανοίγει το οπτικοακουστικό της αρχείο για να συμπυκνώσει την εκατονταετή ιστορία της Θεσσαλονίκης από την απελευθέρωσή της ώς σήμερα, σε μια 12ωρη παραγωγή. Τα δώδεκα ντοκιμαντέρ θα κάνουν πρεμιέρες κάθε μήνα στο τρίτο κανάλι κατά τη διάρκεια του επετειακού έτους 2012 από το οποίο αντλεί και το λογότυπό της η παραγωγή (2θ12). Η σειρά, πλαισιωμένη από αφιερώματα με προσωπικότητες της πόλης (Ντ. Χριστιανόπολος, Δ. Σαββόπουλος, Β. Βασιλικός, Κ. Βουτσάς) θα μας ταξιδέψει στο χθες και μέσα από το σήμερα θα ανιχνεύσει το αύριο. «Μας ενδιαφέρει η Ιστορία αλλά και οι ιστορίες των ανθρώπων, η αποτύπωση της καθημερινότητας και όχι μια «καρτ ποσταλική» Θεσσαλονίκη», εξήγησε η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ 3. Το τηλεοπτικό ταξίδι «αυτογνωσίας» διαχέεται στα μεγάλα γεγονότα, την οικονομική ζωή και την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και αναζητεί τις σχέσεις της πόλης με τους ξένους πληθυσμούς, την αρχιτεκτονική της, τις συγκοινωνίες της, τις παρέες που έγραψαν ιστορία, την κουζίνα της, την πόλη μέσα από τον κινηματογράφο και τα μέσα ενημέρωσης, τον αθλητισμό, τις τέχνες, το πανεπιστήμιο. Θα συνεργαστούν επιστήμονες του ΑΠΘ και έντεκα σκηνοθέτες της ΕΡΤ 3. Η αξιοποίηση εξάλλου του αρχείου, αλλά και του στελεχικού δυναμικού είναι η φιλοσοφία της Διοικούσας στον σχεδιασμό του νέου προγράμματος, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο οικονομία – αποσαφήνιση ταυτότητας – ανανέωση. «Θα αποφύγουμε κοστολόγια που ενοχλούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα καταφύγουμε σε φθηνές ποιοτικά παραγωγές», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Δ. Ε. Ν. Σωτηριάδης. «Το τρίτο κανάλι αλλάζει κουλτούρα. Δεν υπάρχουν λεφτά για φαντεζί προγράμματα» είπε ο γενικός διευθυντής της ΕΤ 3 Κ. Μπλιάτκας, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα θα έχει και εκπομπές τουριστικές, ένα τηλεπαιχνίδι και ενδεχομένως μια σειρά με στοιχεία μυθοπλασίας.

Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς παραμένει ουσιαστική η δράση των κοινωνικών – μη κερδοσκοπικών οργανώσεων «Το χαμόγελο του παιδιού», «Παιδικά χωριά SOS» και «Κιβωτός του κόσμου», θεωρεί η ΕΡΤ Α. Ε., που ανέλαβε την επικοινωνιακή υποστήριξή τους για ένα έτος. Το μνημόνιο συνεργασίας με τους εκπροσώπους των οργανώσεων υπέγραψε χθες ο διευθύνων σύμβουλος Λ. Ταγματάρχης στην ανάλογης θεματολογίας εκπομπή «Μονά ζυγά δικά σας» (ΕΤ1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή