ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΤΖΕΝΤΑ

– Η Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Μπολσόι ερμηνεύει έργα Ραχμάνινοφ και Ντβόρζακ υπό τη διεύθυνση του Βασίλι Σινάισκι στο Ωδείο Ηρώδη του Αττικού (9 μ.μ.).

– Ο «Οθέλλος» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη και Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ανεβαίνει στο θέατρο Πέτρας στις 8.45 μ.μ.

– Συναυλία των Πυξ Λαξ, αφιερωμένη στη μνήμη του Μάνου Ξυδούς, απόψε στις 9.30 μ.μ. στο Ολυμπιακό Στάδιο.

– Η Φιλαρέτη Κομνηνού ενσαρκώνει την Κλυταιμνήστρα στην ιδιότυπη περφόρμανς της Αντζελας Μπρούσκου, πλαισιωμένη από το σύνολο Minimaximum improVision & natryx στις 9 μ.μ στο Κτίριο Ε΄ της Πειραιώς 260.

– Ομαδική έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών με τίτλο «Εικαστική Πολυφωνία» φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος – artlife» (Ηροδότου 11) έως τις 30 Ιουλίου.

– Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Μουσικές χορογραφίες», υπό τη διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) και ώρα 9 μ.μ.

– Εκπαιδευτικό προσωπικό για τα μουσειοπαιδαγωγικά του προγράμματα αναζητεί το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (κατάθεση βιογραφικών ώς τις 20 Ιουλίου).

– Εγκατάσταση του εικαστικού Γιάννη Καβαλάρη με τίτλο Τροχιά Σταθερή, η οποία πραγματεύεται την έννοια του ταξιδιού, φιλοξενείται στο «Τρένο στο Ρουφ» (Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως) ώς τις 30 Ιουλίου.

– Συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη με τραγούδια από ολόκληρη τη δισκογραφική του πορεία στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, με τη συμμετοχή του Δώρου Δημοσθένους.

– Μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου «Τοιχογραφίες από τη Στενή Ευβοίας: Η επιστροφή».