«Damages», όαση στην καλοκαιρινή έρημο

«Damages», όαση στην καλοκαιρινή έρημο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι καλοκαιρινοί μήνες ήταν πάντα οι πιο δύσκολοι τηλεοπτικά, πόσω μάλλον τη φετινή χρονιά, που η κρίση έχει δείξει τα δόντια της και στον χώρο της τηλεόρασης. Οι επαναλήψεις χιλιοπαιγμένων σειρών, ταινιών, και τα τουρκικά σίριαλ που συνιστούν τη νέα μόδα στην ελληνική τηλεόραση, καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα του προγράμματος των ιδιωτικών καναλιών.

Οαση στην καλοκαιρινή ανομβρία αποτελεί η καλογυρισμένη δικαστική σειρά θρίλερ «Damages» που προβάλλεται καθημερινά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο Μega. Η Γκλεν Κλόουζ στον ρόλο της αυστηρής και αδίστακτης μεγαλοδικηγόρου Πάτι Χιουζ κλέβει πραγματικά την παράσταση. Την είχαμε απολαύσει παλιότερα στον τέταρτο κύκλο της βραβευμένης σειράς «The Shield» ως Μόνικα Ρόουλινγκ δίπλα στον ελληνικής καταγωγής Μάικλ Τσίκλις.

Το «Damages» όμως φαίνεται ότι είναι μια σειρά που «χτίστηκε» πάνω στο υποκριτικό της ταλέντο. Η Πάτι Χιουζ, αυστηρή και αδίστακτη κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της και να κερδίσει τις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Με φοβερή ευκολία φοράει άλλοτε τη μάσκα της τρυφερής και γοητευτικής γυναίκας και άλλοτε της αδίστακτης μεγαλοδικηγόρου. Η ίδια η Κλόουζ σε παλιότερη συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι δυσκολεύτηκε να καταλάβει από την αρχή το ήθος της Πάτι.

Το ίδιο και οι θεατές. Δίπλα της εμφανίζεται η Ρόουζ Μπερν ως Ελεν Πάρσονς, μια ανερχόμενη και φιλόδοξη δικηγόρος που έχει την ευκαιρία να μαθητεύσει στο πλευρό της Πάτι. Θαυμάζει απεριόριστα τις ικανότητες της αφεντικίνας της αλλά καθώς τη γνωρίζει καλύτερα βασανίζεται από αμφιβολίες. Από την πρώτη κιόλας χρονιά μετάδοσής της η σειρά απέσπασε το βραβείο ΕΜΜΥ για: καλύτερο καστ, Α΄ γυναικείου ρόλου (Γκλεν Κλόουζ), Β΄ Ανδρικού ρόλου (Ζέλικο Ιβανεκ), ενώ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου ρόλου (Γκλεν Κλόουζ). Τη δεύτερη σεζόν απέσπασε το ΕΜΜΥ Α΄ Γυναικείου ρόλου. Πολλά τα βραβεία αλλά όχι αρκετά για το ελληνικό κοινό. Μια ματιά στον πίνακα τηλεθέασης αρκεί για να διαπιστώσουμε ότι και το «Damages» θα μπει στη μακριά λίστα με τις ξένες σειρές που δεν είχαν την απήχηση που θα τους άξιζε στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή