ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΤΖΕΝΤΑ

– Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο Θανάσης Σαράντος διασκευάζει για το θέατρο το «Ονειρο στο κύμα» στο κτίριο Ε’ της Πειραιώς 260.

– Επετειακή μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Κύπρο με αφορμή την 37η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 8.30 μ. μ.

– Το «Μελτεμάκι» του Παντελή Χορν ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας «Θεσσαλικό Θέατρο» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου (9 μ. μ.)

– «Ιχνευτές» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στο Δημοτικό Θέατρο ʼλσους Ηλιούπολης και ώρα 9 μ. μ.

– Η ερμηνεύτρια Barbara Luna εμφανίζεται στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη, για μια βραδιά στους ρυθμούς της λάτιν, του ταγκό και της ρούμπα (9.30 μ.μ.)

– Την παράσταση «Καταλόγια», βασισμένη σε τρία δημοτικά τραγούδια, παρουσιάζει το Θέατρο «Κύκλος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Οικονομίδη στο Punto. Es (Φράγκων 2-4), στη Θεσσαλονίκη και ώρα 10 μ. μ.

– Περφόρμανς του Πέρη Μιχαηλίδη με τίτλο «Dressed to Κill», με ηρωίδες τη Μήδεια και τη Λαίδη Μάκβεθ, παρουσιάζεται στο Beton7 (Πύδνας 7) στις 8.30 μ.μ.

– Πρεμιέρα της παράστασης «Ανθρώπινη Φωνή» του Ζαν Κοκτώ από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

– Με τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΑΧΤΑΡΜΙΞ 3» από το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» συνεχίζονται οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στο Θέατρο Κήπου, στη Θεσσαλονίκη (9.30 μ.μ.).