Ντε Νίρο, ερωτικά δράματα και άνισο αποτέλεσμα

Ντε Νίρο, ερωτικά δράματα και άνισο αποτέλεσμα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΡΙΤΙΚΗ. Ενα ενδιαφέρον πείραμα με περιορισμένη επιτυχία είναι η συμμετοχή του Ρόμπερτ ντε Νίρο στο τρίτο μέρος της ιταλικής σειράς ερωτικών δραμάτων «Manuale d’ amore». Οι «Εποχές του έρωτα» (**1/2), όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ταινίας του Τζιοβάνι Βερονέζι, είναι ένα σπονδυλωτό δράμα με τρεις ερωτικές ιστορίες. Στην πρώτη, ο Ρικάρντο Σκαμάρτσο υποδύεται έναν δικηγόρο που γνωρίζει μια όμορφη γυναίκα τις παραμονές του γάμου του. Στη δεύτερη, ένας τηλεπαρουσιαστής βρίσκει τον μπελά του όταν απατά τη γυναίκα του, ενώ στην τρίτη -με τον Ντε Νίρο και τη Μόνικα Μπελούτσι- ένας χωρισμένος Αμερικανός καθηγητής, που έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, την «ξυπνάει» και πάλι όταν γνωρίζει μια όμορφη γυναίκα. Υπάρχουν και συναισθηματικές και κωμικές στιγμές. Ομως, το συνολικό αποτέλεσμα είναι άνισο.

Τρία δραματικά θρίλερ προβάλλονται αυτή την εβδομάδα. Στο «3 Ωρες διορία» (**) του Φρεντ Καβαγιέ, με τους Ροσντί Ζεμ και Ζιλ Λελούς, ένας νοσοκόμος που σώζει έναν κλέφτη, γίνεται θύμα εκβιασμού, αφού ο κλέφτης θα απαγάγει την έγκυο σύζυγο του νοσοκόμου. Ο Καβαγιέ επαναλαμβάνει τη φόρμα του θρίλερ που είχε εφαρμόσει και στο «Pour Elle», την ταινία στην οποία βασίστηκαν οι περσινές «Επόμενες τρεις μέρες» με τον Ράσελ Κρόου και ενώ γνωρίζει τους κώδικες του σασπένς, απλώς εδώ δεν βγαίνει η ένταση.

Περισσότερο για την παρουσία των πρωταγωνιστών, της Χίλαρι Σουάνκ, του Τζέφρι Ντιν Μόργκαν και του Κρίστοφερ Λι, αξίζει το μέτριο «Ποτέ δεν είσαι μόνη» (**) του Αντι Γιόκινεν, όπου η Σουάνκ υποδύεται μια γιατρό που αισθάνεται την απειλή από την εμμονή που έχει γι’ αυτήν ο σπιτονοικοκύρης της. Ακόμη πιο χλιαρό σασπένς έχει το «Switch» (*1/2) του Φρεντερίκ Σεντερφέρ, με την Καρίν Βανάς στον ρόλο μιας άνεργης Καναδής που προσπαθεί να βρει ένα ήρεμο καταφύγιο κάνοντας διακοπές στο Παρίσι. Ανταλλάσσοντας το σπίτι της όμως, θα κατηγορηθεί για φόνο, σε μια στημένη πλεκτάνη. Ο Ερίκ Καντονά υποδύεται τον αστυνομικό που τη βλέπει με συμπάθεια, όμως δεν μπορεί να δει κανείς με συμπάθεια τις τεράστιες τρύπες που υπάρχουν στο σενάριο.

Τέλος, προβάλλεται και η αδιάφορη κωμωδία «Ζωολογικός τύπος» (*1/2) του Φρανκ Κοράτσι, με τον Κέβιν Τζέιμς στον ρόλο φύλακα ζωολογικού κήπου με ερωτική απογοήτευση. Τα ζώα του κήπου αποφασίζουν να του αποκαλύψουν ότι μπορούν να μιλήσουν και τον καθοδηγούν στην αληθινή αγάπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή