Πανσέληνος χωρίς Ακρόπολη και Σούνιο

Πανσέληνος χωρίς Ακρόπολη και Σούνιο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Το ραντεβού ισχύει και φέτος: στην αυγουστιάτικη πανσέληνο του 2011, το Σάββατο 13 Αυγούστου, 75 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη την Ελλάδα θα είναι ανοιχτοί με μουσική υπόκρουση, έτσι όπως ταιριάζει στο πιο ρομαντικό φεγγάρι του χρόνου. Με τίτλο «Στο φως του φεγγαριού» και μότο δύο στίχους του Οδυσσέα Ελύτη από το «Μονόγραμμα» που τραγουδούν και τον έρωτα και την πανσέληνο: «Επειδή σ’ αγαπώ και στην αγάπη ξέρω να μπαίνω σαν πανσέληνος».

Μόνη εξαίρεση για φέτος ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Σουνίου, κι αυτό γιατί και στους δύο πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης που ελλοχεύουν κινδύνους για τους επισκέπτες και μάλιστα βραδινή ώρα. Μνημεία και τα δύο με μεγάλο όγκο επισκεπτών ιδίως το καλοκαίρι, έχουν ανάγκη από φροντίδα και τη δική μας και των ειδικών. Ομως, όσοι βρίσκονται στην Αθήνα εκείνο το βράδυ θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη μουσική εκδήλωση που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μπροστά στο Ηρώδειο, από τις 10 το βράδυ και μετά, με συντροφιά τις νότες του Μίμη Πλέσσα, και να θαυμάσουν από τον πιο ωραίο πεζόδρομο της πόλης, όχι μόνο την Ακρόπολη, αλλά και τον λόφο του Φιλοπάππου.

Στην υπόλοιπη Αττική ανοιχτά θα είναι ο αύλειος χώρος του Νομισματικού Μουσείου στην οδό Πανεπιστημίου με το συγκρότημα «Κέλσος», το Αμφιαράειο Ωρωπού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και το Ολυμπιείο.

Οπου κι αν βρεθείτε όμως εκείνο το βράδυ, αφού είναι το αποκορύφωμα των καλοκαιρινών αδειών, μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιον αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο και να απολαύσετε μια διαφορετική βραδιά. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας, Κάστρο Χώρας Κυθήρων, Αρχαία Κόρινθος, Αρχαία Νεμέα, Αρχαία Σικυώνα, Ναός Επικουρείου Απόλλωνος, Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας, Επαυλη Ηρώδου του Αττικού, Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων, Μυστράς, Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, Επταπύργιο, Αρχαία Αγορά Θάσου, Αρχαιολογικός Χώρος Δίου, Μουσείο Αιανής, Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου Σάμου κ. λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή