ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάντα θεωρούσα ότι η οδός Φιλελλήνων είναι ένας αδικημένος δρόμος. Ανισος, σύμφωνοι, με αρκετές παραφωνίες, παραμελημένα παλιά μέγαρα, αλλά και ορισμένα εξαιρετικά, ενώ διαθέτει δύο από τις πιο όμορφες εκκλησίες της Αθήνας. Τη Ρωσική Εκκλησία (σας συνιστούμε τις κυριακάτικες λειτουργίες με θαυμάσια χορωδία) και την Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου.

Η έναρξη λειτουργίας ενός καινούργιου ξενοδοχείου με τις προδιαγραφές της yeshotels (συμφερόντων του επιχειρηματία και συλλέκτη Δάκη Ιωάννου) δημιούργησε προφανείς προσδοκίες. Επιστρατεύθηκαν δύο από τα πιο διάσημα ονόματα του διεθνούς ντιζάιν, οι αδελφοί Καμπάνα από τη Βραζιλία, για να βάλουν την ακριβοθώρητη υπογραφή τους στην εκ βάθρων ανακαίνιση ενός κλασικού αθηναϊκού ξενοδοχείου της δεκαετίας του ’50 (το Olympic Palace, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ιάσονα Ρίζου, μετονομάστηκε τώρα σε New Hotel). Και όχι μόνο αυτοί. Ο διάσημος βοτανολόγος Patric Blanc είναι στην αναμονή για να ξεπεραστούν οι σκόπελοι της ελληνικής γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υλοποίηση ενός «κρεμαστού» (κάθετου) κήπου στην πρόσοψη του ξενοδοχείου.

Οι παρεμβάσεις των Βραζιλιάνων (που συνεργάστηκαν με μια ομάδα νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών) έδωσαν νέο νόημα σε μια διαδεδομένη τάση της εποχής, στη «δημιουργική ανακύκλωση» παλιών επίπλων, διακοσμητικών στοιχείων ή ακόμα και υφασμάτων τα οποία και βρέθηκαν στις αποθήκες του παλιού ξενοδοχείου. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Αν διαθέτετε στέγη στην Αθήνα και δεν έχετε βίτσιο να κοιμάστε σε ξενοδοχεία, το πιθανότερο είναι να δοκιμάσετε το New Hotel κάνοντας στάση στο εστιατόριο του ισογείου. Εδώ, στο New Taste όπως ονομάζεται, σερβίρεται το πρωινό και φυσικά μπορεί να γευματίσετε ή να δειπνήσετε. Οι ιθύνοντες του χώρου (πρόκειται για τους Τάσο και Νικόλα Ιωαννίδη του Matsuhisa) είναι έτοιμοι να προσφέρουν και πιο «εύκολες» επιλογές, όπως να πάρετε τον καφέ σας στο χέρι και να συνεχίσετε για το γραφείο σας. Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι από την ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος έλειπε μια πιο «ενδιάμεση» λύση ανάμεσα στα ξενοδοχεία πολυτελείας και τα McDonalds ή τα εστιατόρια της Πλάκας. Μένει να δούμε αν το New θα καταφέρει να «κατεβάσει» στην Πλάκα ένα κοινό που δεν την έχει συνηθίσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή