Το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας ανοίγει την αυλαία του στις 12 Αυγούστου. Το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ με τίτλο παρμένο από τον στίχο του Γκάτσου: «Μ’ ένα τραγούδι πάντα ανοίγει ο δρόμος για τους ουρανούς» εστιάζει φέτος στην ανθρώπινη φωνή, προτείνοντας ως επί το πλείστον στο κοινό συναυλίες στις οποίες έχει προεξάρχοντα ρόλο το τραγούδι. Το πρόγραμμα που επιμελήθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια και φημισμένη πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου περιλαμβάνει ποικίλες μουσικές βραδιές όπως βραδιά με μουσική μπαρόκ, με λίντερ του Σούμαν, με μουσική δωματίου, με αμερικανικές μπαλάντες και βραδιά Γκάτσου. Το φεστιβάλ ανοίγει την Παρασκευή με συναυλία έργων Τσαϊκόφσκι και Φρανκ. Παίζουν οι Αλίσσα Μαργκουλίς και Σάσα Μάισκι (βιολί), Νόρα Ρομανώφ (βιόλα), Χριστόφορος Μιρόσνικωφ, Ναταλία Μαργκουλίς (βιολοντσέλο) και Λίλυ Μάισκι, Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο).

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι «Μπαρόκ Εσπερινοί» το Σάββατο 13/8 με άριες Μοντεβέρντι, Χαίντελ, Βερατσίνι και Βιβάλντι από τους Μ. Μηλολιδάκη και Ν. Σπανάτη τους οποίους συνοδεύουν η Ε. Μηνακούλη (θεόρβη), ο Α. Λιακάκης (μπαρόκ βιολοντσέλο) και η Κ. Κτώνα (τσέμπαλο), το αφιέρωμα (14/8) στα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου με τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μούτση, Ξαρχάκου κ.ά. με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, οι αμερικανικές μπαλάντες των Γκέρσουιν και Κολ Πόρτερ με την Ελλη Πασπαλά και τον πιανίστα Τάκη Φαραζή (19/8), η βραδιά αφιέρωμα στα λίντερ του Σούμαν με τη σοπράνο Χ. Γιαννακοπούλου, την μεσόφωνο Θ. Μπάκα και τον Θ. Αποστολόπουλο στο πιάνο και η συναυλία της ΚΟΑ με έργα Ροσίνι και Μότσαρτ υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου και σολίστ τη μεσόφωνο Ειρήνη Καραγιάννη και τον βιολονίστα Δημήτρη Σέμση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή