Αρχαίο δράμα στο Φεστιβάλ του δήμου

Αρχαίο δράμα στο Φεστιβάλ του δήμου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ. Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου ξεκινά η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο του Αττικού Αλσους από τις 25 Αυγούστου ώς τις 18 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας. Το «παρών» στη διοργάνωση, που έχει ως θέμα «Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα», θα δώσουν, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Θέατρο με τα έργα «Σκηνοβάτες» και «Ηρακλής Μαινόμενος» και η Θεατρική Διαδρομή με την αριστοφανική «Ειρήνη». Η επίσημη έναρξη έχει οριστεί για τις 15 του μηνός με το πρωτότυπο έργο «Προμηθέας» από το Θέατρο Δρόμου HELIX στον χώρο έξω από το Καλλιμάρμαρο.

Επιπλέον, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους «Πέρσες» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και τους σχεδόν άγνωστους «Κρήτες» του Ευριπίδη σε παγκόσμια πρώτη, αλλά και μία σειρά κινηματογραφημένων παραστάσεων και ταινιών για την αρχαία τραγωδία στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμα, έκθεση προσωπείων του Θάνου Βόβολη, συναυλία με τραγούδια Ελλήνων συνθετών, διήμερο θεωρητικό συμπόσιο με θέμα τη σχέση των σύγχρονων καλλιτεχνών με το αρχαίο κείμενο και τον τραγικό μύθο, καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων σε δρόμους και υπαίθριους χώρους της Αθήνας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και την «Τεχνόπολη» καθώς και στα ταμεία του θεάτρου Αττικού Αλσους τις ημέρες παραστάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή