Η συλλογή έργων τέχνης του Τόνι Κέρτις σε δημοπρασία

Η συλλογή έργων τέχνης του Τόνι Κέρτις σε δημοπρασία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ. Δημιουργίες του Αντι Γουόρχολ και του Πάμπλο Πικάσο, μία φλογέρα από ξύλο τριανταφυλλιάς -δώρο του Φρανκ Σινάτρα-, το χαρακτηριστικό ναυτικό σακάκι που φορούσε στο «Μερικοί το προτιμούν καυτό» και πολλά ακόμα προσωπικά αντικείμενα του Τόνι Κέρτις αναμένεται να δημοπρατηθούν τον επόμενο μήνα στο Μπέβερλι Χιλς από τον οίκο Julien’s Auctions. Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας πίσω του μία αξιόλογη συλλογή έργων τέχνης, που περιλάμβανε γλυπτά και λιθογραφίες των Πικάσο, Μπρακ και Σαγκάλ και πολυάριθμους πίνακες μεγάλων ζωγράφων του 20ού αιώνα.

Αλλωστε, ο Κέρτις, που στις έξι δεκαετίες της καριέρας του είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 ταινίες, δήλωνε ότι ήταν πρώτα καλλιτέχνης και μετά ηθοποιός. Επιλεγμένα σχέδια, γλυπτά, πίνακες και κεραμικά με την υπογραφή του είναι ανάμεσα στα έργα που θα διατεθούν προς πώληση στις 17 Σεπτεμβρίου, όπως επίσης και το αυθεντικό «Some Like it Hot Shoe», που του δώρισε ο Αντι Γουόρχολ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Θα δημοπρατηθούν, επίσης, μία χρυσή ταμπακιέρα 14 καρατίων, ένα κινέζικο γραφείο και άλλα αναμνηστικά από τα ταξίδια του σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθούν για τους σκοπούς της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τη διάσωση και αποκατάσταση αλόγων, Shiloh Horse Rescue, που ίδρυσαν ο Τόνι Κέρτις και η σύζυγός του Τζιλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή