Η… περιπέτεια ενός κλεμμένου Ρέμπραντ

Η… περιπέτεια ενός κλεμμένου Ρέμπραντ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΛΟΠΗ. Τοποθετήθηκε στο λόμπι του πολυτελούς ξενοδοχείου Ritz-Carlton στη Marina del Rey της Καλιφόρνιας, με στόχο να προσελκύσει επίδοξους αγοραστές. Τελικά, οι πρώτοι που εκτίμησαν το αυθεντικό σχέδιο του Ρέμπραντ, αξίας σχεδόν 174.000 ευρώ, ήταν τα μέλη μιας συμμορίας έμπειρων ληστών, που κατόρθωσαν να τον απομακρύνουν πίσω από την πλάτη του ανύποπτου επιμελητή της έκθεσης. Ωστόσο, οι περιπέτειες του πολύτιμου σχεδίου, που κλάπηκε το βράδυ της Κυριακής, είχαν αίσιο τέλος, αφού εντοπίστηκε περίπου 24 ώρες αργότερα σε μια εκκλησία στο προάστιο Encino του Λος Αντζελες, χωρίς να έχει υποστεί φθορές.

Το έργο του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, που φιλοτεχνήθηκε περίπου το 1655 και τιτλοφορείται «The Judgement», ανήκει στη συλλογή του Ινστιτούτου Linearis με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Προφανώς οι δράστες «συνειδητοποίησαν ότι θα δυσκολεύονταν πολύ να πουλήσουν τον πίνακα, εξαιτίας της δημοσιότητας που έλαβε το γεγονός», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Αντζελες στον τοπικό Τύπο.

Πάντως, το όνομα του Ρέμπραντ φαίνεται ότι αποτελεί πόλο έλξης για τους ληστές, αφού -σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times- τα τελευταία 100 χρόνια έχουν καταγραφεί 81 κλοπές έργων του. Το 1990, άγνωστοι μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς εισέβαλαν στο Μουσείο Isabella Stewart Gardner στη Βοστώνη και έκλεψαν πίνακες συνολικής αξίας 350.000 ευρώ, οι οποίοι παραμένουν άφαντοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή