Γ. Ανδρόνογλου, με προσήλωση στην κιθάρα

Γ. Ανδρόνογλου, με προσήλωση στην κιθάρα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Ο Ελληνας σολίστ της κιθάρας, Γιάννης Ανδρόνογλου, προσεκλήθη να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας «Acoustic Franciacorta 2011» που θα διεξαχθεί στην Brescia της Ιταλίας από 27 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου. Συμμετέχουν σημαντικά ονόματα,παγκοσμίως, της σύγχρονης κιθάρας όπως οι Alex de Grassi (Grammy Award 1999), Michael Manring (Berklee College of Music Award), Graig and Willoughby, Trio Giorgio Cordini κ.ά.

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου θα δώσει ρεσιτάλ στις 2 Σεπτεμβρίου στο Iseo της Βrescia.

Θα ερμηνεύσει έργα των Francisco Tarrega, Joaquin Rodrigo, Carlo Domeniconi καθώς και προσωπικές του συνθέσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο προσωπικό του άλμπουμ «Yiannis Andronoglou-Travelling» το οποίο κυκλοφορεί από την Legend Classics. H κιθάρα, με την οποία θα ερμηνεύσει το πρόγραμμά του, είναι κατασκευής του Ιταλού Stefano Robol.

Γεννημένος στα Γιαννιτσά, ο Γιάννης Ανδρόνογλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Magister Artium- Gitarre) του Πανεπιστημίου Mozarteum- Salzburg. Από το 2007 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών και από 2010 είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή