ΑΤΖΕΝΤΑ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ο βιολονίστας Αντώνης Σουσάμογλου και ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης ερμηνεύουν σε πρώτη εκτέλεση τη σύνθεση του Σίμου Παπάνα «Pas de deux» στις 8.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

– Παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Andrea Nanetti με τίτλο «Ατλας της Ενετικής Μεσσηνίας. Κορώνη-Μεθώνη-Πύλος και τα νησιά τους» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (7 μ.μ.).

– Ομιλία- παρουσίαση από τον ελληνικής καταγωγής Ρώσο κοσμοναύτη Φιόντορ Γιουρτσίχιν με τίτλο «Η εμπειρία από την περιπλάνηση στο Διάστημα» στις 9 μ.μ. στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ, στη Θεσσαλονίκη.

– Το δίτομο έργο Ιστορία των Επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Johann Gustav Droysen, σε νεοελληνική μετάφραση Ρένου Αποστολίδη, παρουσιάζεται στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

– Προβολή του ντοκιμαντέρ «Vivienne Westwood-Do it Yourself» της Letmiya Sztailyd στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31) και ώρα 8 μ.μ.

– Η «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μεταφέρεται στο θέατρο από τους Στρατή Πασχάλη και Στάθη Λιβαθινό και κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 8 μ.μ. στο θέατρο Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 16).

– Διάλεξη των Μάνου Στεφανίδη και Νίκου Ξανθούλη με θέμα «Ρομαντισμός και αντιρομαντικές τάσεις στον 19ο αιώνα» και αφορμή τη νέα παραγωγή της Λυρικής «Η Κρητικοπούλα», στις 5 μ.μ. στο Φουαγιέ της ΕΛΣ.

– Η Μαρία Φαραντούρη συμπράττει με τον θρύλο της τζαζ Τσαρλς Λόιντ στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (8.30 μ.μ.).

– Οι Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Haig Yazdjian και Μάκης Αμπλιανίτης στο Half Note (Τριβωνιανού 17), στις 10.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή