Αφιέρωμα στον συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλο

Αφιέρωμα στον συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ. Αφιέρωμα σε μία από τις εξέχουσες φυσιογνωμίες του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού, τον Ελληνα μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλο, διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22) αύριο Πέμπτη στις 8.30 μ.μ. Η επετειακή εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από τον θάνατο του μουσικού, που διέπρεψε διευθύνοντας τις μεγαλύτερες αμερικανικές ορχήστρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη εισαγωγή από τον δρα Απόστολο Κώστιο, επιμελητή των εργων του Μητρόπουλου, στο πλαίσιο της οποίας θα σκιαγραφήσει την καλλιτεχνική πορεία του διάσημου μαέστρου αναδεικνύοντας την πολύπλευρη προσωπικότητά του. Θα ακολουθήσει συναυλία έργων που συνέθεσε ο Μητρόπουλος, τα οποία βασίζονται σε ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Συμμετέχουν ο βαρύτονος Τάσος Αποστόλου, η βιολονίστα Στέλλα Τσάνη και η πιανίστα Βίκυ Στυλιανού. Ο Μητρόπουλος εδραίωσε τη φήμη του Μάλερ στο διεθνές μουσικό στερέωμα διευθύνοντας τις συναυλίες του, ενώ διακρίθηκε στη διεύθυνση μεγάλων έργων της όπερας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή